ARNE DE WINTERE up date.

Tijdens de afgelopen Battle of the Lowlands werd Arne betrokken in een verschrikkelijke crash waarin hij ernstig gekwetst werd en Bernard Parys het leven liet.

De eerste dagen erna zag het er allemaal niet zo rooskleurig uit voor de jonge Waregemnaar. De voorzichtige uitspraken van de dokters vielen na enige dagen best mee. Toch 3 gebroken ruggenwervels en een geraakte nekwervel, vijf gebroken ribben een scheurtje in de milt en lever plus een gebroken onderarm waar een steunplaatje werd ingebracht is een hele brok. Zijn herstel gaat nu met rasse schreden vooruit, de jongeman is zeer gebrand zo snel mogelijk terug op de motor te stappen. Hij is sinds een paar dagen terug thuis en begint voorzichtig te lopen wat een grote stimulans is voor Arne, hij ziet en beseft zelf welke vooruitgang hij maakt. Bij mijn vraag hoe het met hem ging kreeg ik te horen: “goed hé, allee veel beter toch (glimlach)”.

Kan je je nog herinneren hoe het ging? “Jazeker, heel goed zelfs, alleen na de smak niets meer. Na de sacramentsheuvel was een deelnemer heel traag en keek om, ik heb er alles aan gedaan om hem te ontwijken. Ik ging tegen de vlakte en de rest over mij, het is jammer maar daar is niets aan te doen, de dokters zeggen dat alles goed komt, ik heb geluk gehad. Ik wil er mee doorgaan, waarom zou ik stoppen? ik had nu juist mijn eerste zege te pakken.”

Je kan u een idee geven van zijn ingesteldheid, want, hij is al druk bezig met volgend seizoen. Zijn mentor Alex Verleye staat er steeds kort bij om alles nauwgezet op te volgen. Hij weet dat hij dit jaar niet meer zal vlammen, dus alles naar 2017 richten. Iemand had hem in het oor gefluisterd hem mee te nemen volgend weekend naar het Superbike IDM in Zolder. Het is eigenlijk een beetje te vroeg daarvoor, hij moet nog veel rusten.

Sterkte Arne

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws