Laguna Seca SBK: geen zege voor Ducati

Door hun onderlinge strijd vergaten Giugliano en Davies waarschijnlijk te vechten voor een Ducati zege.

Het is meestal het gelag, bij een onderlinge strijd is de derde of zelfs een andere opportunist degene die met de overwinning aan de haal gaat. Davies kwam in race 2 op zijn eentje terug naar Rea, Sykes en Giugliano, na het uitvallen van Rea zag het er goed uit voor de rode Italiaanse bolides. Toch bleef het publiek op zijn honger zitten, Sykes reed uitstekend, daar niet om. Maar Giugliano maakte het Sykes op de Kawasaki geen enkele keer moeilijk. Toen Davies aansloot en de Italiaan voorbij ging schoot zijn teamgenoot plots wakker, tot twee keer toe sloeg Giugliano een aanval af. Dat kost tijd en kon de Kawasaki rijder ongestoord naar de zege rijden.

Vandaag ging een beetje beter", aldus Davies. "Na wat er gisteren is gebeurd, was ik in de eerste plaats vooral gefocust op het beëindigen van de race, met alleen de nadruk op mijn ritme. Ik wilde voorkomen bijzonder agressief van start te gaan, maar bij de start zat ik vast in de groep en moest veel vragen van mijn  achterband om op Davide en Tom terug te komen. Ik denk dat we vandaag konden winnen, maar ik ging te wijd bij de corkscrew, mogelijk als gevolg van de wind, en in de laatste ronden had ik niet genoeg grip om meer inhaalmanoeuvres te proberen. Het was belangrijk om de zomervakantie in te gaan met een podium, we zullen deze tijd gebruiken om te begrijpen waar we kunnen verbeteren."

Het duo heeft nog wat werk aan hun winkel tijdens de zomerpauze met testen, noodzakelijk in september om met een voorsprong de baanactie te hervatten in Duitsland op de Lausitzring.

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws