Ducati Domineert en Schrijft Geschiedenis op de Red Bull Ring !

Iannone pakt eerste zege voor de Bologna-fabriek sinds 2010 in een spectaculair duel voor de overwinning.

Andrea Iannone heeft de eerste overwinning voor het Ducati Team gepakt sinds Casey Stoner de laatste nam toen hij de rode machine over de finish op Phillip Island in 2010 loodste. Voor de Italiaan is het de eerste overwinning. Hij weerstond aan de ongelofelijke druk van teamgenoot Andrea Dovizioso, het Ducati duo nam de wedstrijd in de hand in de tweede helft van de race. Een 1 en 2 voor de Borgo Panigale fabriek sinds 2007. Regerend kampioen Jorge Lorenzo (Yamaha MotoGP Movistar) vervolledigde het podium, hij ging zijn teamgenoot Valentino Rossi vooraf, hij knipt ook een beetje aan de punten van leider Marc Marquez.

Iannone begon de race vanaf de polepositie en zo kregen we een geweldige start naar bocht 1, met een beetje drama voor Marc Marquez, hij ging wijd na een incident dat ook gevolgen had voor snel gestarte Lorenzo. "The Maniac" was de enige rijder die met een medium achterband vertrok, aanvullend op de te verbijten pijn in zijn ribben opgelopen bij een motorcross ongeluk. Nadat hij werd gepasseerd door Dovizioso was hij in staat om terug te vechten tegen zijn landgenoot en uiteindelijk om naar een historische overwinning te rijden.

Dovizioso:Ik ben teleurgesteld over de banden, maar ik beleefde een indrukwekkende wedstrijd en leidde een groot aantal van de rondes op de Red Bull Ring, en een waardige rivaal in het duel vooraan”. Met een hardere band dan zijn teamgenoot, was de ervaren rijder echter niet in staat om vrij dicht te komen bij zijn landgenoot voor het invullen van een historisch resultaat voor de Desmosedici na een droogte van moeilijke resultaten.

Andrea Iannone die de polepositie pakte in de laatste paar seconden van de kwalificatie op de Red Bull Ring, maar de Italiaan had een beetje meer ademruimte op zondag als zijn teamgenoot Andrea Dovizioso niet in staat bleek dicht genoeg aan te sluiten in de laatste ronde om een aanval te plaatsen. De eerste overwinning voor het team sinds het vertrek van Casey Stoner naar Honda, en de eerste 1-2 sinds Phillip Island in 2007.

Iannone: "Dit geeft een ongelooflijk gevoel, het is moeilijk om deze emoties uit te leggen, het is mijn eerste overwinning in de MotoGP klasse met een Ducati fiets. Ik begon in deze klasse met deze fiets en ik heb vier jaar met deze ongelooflijke groep gewerkt, zij en ikzelf hebben 100%  gegeven. Ik weet dat ik op het einde van het seizoen klaar ben met mijn contract bij Ducati, maar ik denk dat dit een zeer goed bewijs is van mijn mogelijkheden."

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws