Barry Baltus terug in de top 10.

Barry Baltus en de Ajo Academy sloten een goed werkweekend af op het Comunitat Valenciana Circuit.

De jonge Belg eindigde op de tiende plaats in de voorlaatste ronde van het RFME Spaanse kampioenschap, hij verwerft meer en meer ervaring, en kwam terug in de top 10 na het vechten met andere rijders in de laatste ronden.

Op zaterdag had Baltus een eerste kwalificatiesessie, waarin hij alsmaar verbeterde. In zijn laatste ronde liet hij een tijd klokken 1: 45,785 om hem twaalfde, op minder dan een seconde van de beste tijd van de sessie te zetten. In de namiddag, in QP2, liet hij weer zijn beste ronde noteren 1: 45,770, goed voor een zevende tijd in de sessie en dertiende op de grid.

Op de race dag, maakte de Ajo Academy rijder een goede start, en een uitdagende Top5 plek na de eerste bocht. Echter, ontsnapte de kopgroep en Barry verhuisde naar een elfde plaats waar hij voor de rest van de wedstrijd verbleef. In het laatste deel van de race, toen hij zich terug naar de tiende plaats wrong, was hij voortdurend in gevecht met een aantal andere rijders, zakte hij terug naar de elfde met twee ronden te gaan. Eindelijk, na een sanctie van een andere rijder, kon Baltus een tiende plaats verzilveren.

#7 BARRY BALTUS:

"Dit weekend had ik geleidelijk een beter gevoel. We hebben met veel werken gevorderd met de setup van de fiets. Na de eerste paar ronden was ik in staat om de kopgroep te volgen, maar na een paar rem fouten moest ik de rest laten gaan en ik belandde alleen. Tijdens de laatste ronden waren we met vijf coureurs in gevecht voor de tiende plek, dat hielp me bij het verbeteren van mijn tijd. ik ben een beetje teleurgesteld met de race, omdat dit resultaat niet de weerspiegeling geeft voor de moeite die we met het team tijdens dit weekend hebben gedaan. In ieder geval zullen we de positieve dingen meenemen. We hebben veel van deze ervaring geleerd en in Navarra zullen we sterker terug keren richting de top posities.”

Barry Baltus heeft momenteel 60 punten in het algemeen klassement en zesde. Het zevende en laatste evenement van het seizoen voor de PreMoto3 klasse zal worden gehouden op het Circuito de Navarra op 23 oktober.

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws