Weekend Off Road in Chimay.

Het Circuit de Chimay is een samenwerkingsverband aangegaan met de vereniging Enduro Attitude voor de organisatie van deze bijeenkomst rond de Enduro sport.

Hainaut Enduro Tour:

Een totaal nieuwe route wacht de concurrenten van de 3e editie van de Henegouwen Enduro Tour dat voor het eerst het Circuit van Chimay als zenuwcentrum zal krijgen. Dit evenement staat op de van de F.M.W.B. kalender en bestaat uit een doorkruising van Henegouwen en Noord-Oost-Frankrijk op onverharde wegen, van min of meer dan 400 km, verdeeld in 2 fasen bezaaid met klassementsproeven.

De organisator heeft een unieke proef ten aanzien van het milieu in overeenstemming met de Afdeling Natuur en Bossen van het Waalse Gewest gecreëerd. De motorfietsen zijn uitgerust met banden die de wegen niet beschadigen, de organisator verbindt zich ertoe om de omloop te reinigen voor en na het evenement.

Supermoto:

Tegelijkertijd zal een manche van het Belgisch kampioenschap Supermoto verreden worden zowel op asfalt als onverhard, aarde, as en gras in de paddock van het circuit, terwijl in de buurt van de paddocks, shows met Trial fietsen zullen te zien zijn. De Supermoto vrije trainingen zijn op zaterdag en op zondag races. Verschillende categorieën zal strijden met inbegrip van de quads, de BeNeCup, Prestige ...

info www.circuit.be

10 € inkom en gratis voor kinderen tot 12 jaar.

Gastronomische motorfietstocht:

De deelnemers zullen halthouden op verschillende punten om zich tegoed te doen aan degustaties. Fietsers zullen het gastronomische erfgoed (Maroilles-Chimay), architectuur (kastelen, versterkte kerken, ...) en de prachtige natuur van de provincie en grensoverschrijdende Zuid-Hainaut Rocroy ontdekken.

Inschrijvingen op zaterdag de hele dag of de dag zelf tussen 09:00 en 11:00u in het Welkom Center Rue du Grand prix des frontières in 6460 Chimay.

Toegankelijk voor alle soorten motorfietsen.

€ 10 per rijder, met:

* Roadbook met terugweg van 197 km

* 3 gastronomische haltes met proeverij van streekproducten

* De toegang tot de site Supermoto, Enduro Ronde van speciale shows en proeven op de Chimay circuit.

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws