Xavier Simeon 2017

Onze landgenoot had geen superseizoen dit jaar, de uitslagen bleven waar we weten dat het beter kan.

Ondanks een contract van 2 jaar stopt QMMF er eerder dan verwacht. Wat is de reden? De Federatie van Qatar heeft dit jaar een herstructurering meegemaakt. Ze veranderden van president en bestuurders. De wens om een Moto2 team te sponseren of te runnen kwam van de voormalige president. Daarbij was het onwaarschijnlijk dat een Qatar team zonder Qatari coureur niet langer onverantwoorde investeringen zou dragen. Dus alle mensen die werkzaam zijn in het team verliezen hun baan, zelfs de manager. De gevolgen ervan zijn veel meer dan de twee coureurs, maar goed dat is nu zo. Simeon had een contract van twee jaar, wat doe je daarmee?

Xavier Siméon: “een contract ja, uiteraard, die mensen zijn bereid om de waarde ervan toe te kennen. Het is moeilijk voor ons om iets te ondernemen. Ik heb geprobeerd om een deal te maken, en ik had het geluk om een team te vinden met een Kalex chassis. Het was mijn wil, want sinds mijn debuut in de Moto2, kon ik nooit twee opéénvolgende seizoenen op dit chassis rijden. Daardoor hadden mijn resultaten veel ups en downs, in de Moto2 heb je sereniteit nodig. Het is bekend dat de Kalex de beste machine is. Willen we een kans hebben om vooraan te vechten, dan moeten we het beste pakket hebben, vandaag is dat Kalex.”

Tasca Racing Moto2 Scuderia liet geen grote dingen zien dit jaar, en toch is het de keuze van Xavier. Hij kiest voor een klein familieteam, omringd door kleinere partners die hun Moto2 avontuur mogelijk maken. Voor 2017 hebben ze de Kalex van het jaar, en dit is de eerste keer, daarbij is iedereen super gemotiveerd. “Dus ik denk dat het een goede keuze is, die me zal toestaan om goed te doen,” zegt Xavier.

Ondanks aanbiedingen van meerdere teams kon niemand de Brusselaar overtuigen, QMMF verzekerde  een heleboel tests uit te voeren. Ze beschikken niet over de middelen om privé-testen te doen. En, garanties, die zijn nooit gegarandeerd. Xavier Simeon gelooft in zijn plaats, ook al was dit seizoen heel moeilijk, keer op keer kwamen andere problemen de kop opsteken. We weten dat niet iedereen sereen was bij QMMF, alles is nu gekalmeerd en ieder wil eindigen met een mooie noot. De grote ervaring en een goed technische pakket dat het nodige beetje extra brengt, is wat weinig anderen kunnen bieden. Laat 2017 maar komen…

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws