Chaz Davies neemt de dubbel in Frankrijk!

De Brit pakte 2 zeges in Magny Cours, hij eindigt 1X voor Michael van der Mark en 1X voor Jonathan Rea.

Dat Ducati naar het einde van het seizoen terug vooraan zou zijn was een beetje te voorspellen. De fabrikant uit Bologna van eigenaar Audi, heeft na 2 jaar testen in het IDM Superbike nogmaals laten zien dat ze klaar zijn voor de titelstrijd in 2017.

Om 13.00 uur plaatselijke tijd waren de sterren van World-SBK in Frankrijk klaar voor hun 11de rit van het kampioenschap. Jonathan Rea van het Kawasaki Racing Team startte vanaf pole. Het zou een spannende wedstrijd worden op zaterdag, we zagen het Aruba.it Racing Ducati winnen met Chaz Davies, vergelijkbaar in een stijl met de 1ste race op de Lausitzring, met Michael van der Mark als tweede, terwijl Tom Sykes derde werd.
Race 1: het was Rea die op een natte baan de kopstart nam, naar de eerste bocht met teamgenoot Tom Sykes in zijn zog. Honda Superbike Team van Michael van der Mark toonde zijn dapperheid in de gemengde omstandigheden door het vinden van de grip aan de buitenkant. Niemand anders kon het daar maken, zijn teamgenoot Nicky Hayden volgde zijn voorbeeld vlak achter hem. Tegen het einde van de eerste ronde had Sykes het voordeel van zijn teamgenoot als de twee Honda mee volgde.

De strijd vooraan tussen de twee Kawasaki’s en de twee Honda's, terwijl de MV Agusta rijder Leon Camier geruisloos probeerde aan te sluiten. In de 7de ronde was de baan bijna droog en de Kentucky Kid was de eerste die in de pits kwam voor een bandenwissel, een paar ronden later volgde het KRT duo die worstelde met grip op de opdrogende baan. De stint van Camier was van korte duur net zoals de Ioda Racing coureur Lorenzo Savadori. Het werd een stormloop van activiteit en zo zagen we de  Aruba.it Racing Ducati van Chaz Davies allen inhalen om het voortouw te nemen. Eenmaal vooraan, was Davies niet meer te stoppen en ging tot over negen seconden voor de tweede geplaatste Michael van der Mark, die gedurende de hele race consistentie bleef winnen. Het KRT duo Tom Sykes en Jonathan Rea gedreven om hun verloren tijd tijdens de banden wissel terug te pakken, werden uiteindelijk respectievelijk  derde en vierde. Savadori eindigde uiteindelijk op de vijfde plaats voorafgaand aan de eerste Franse thuisrijder Mattieu Lagrive. Davide Giugliano kwam niet aan racen toe, als gevolg van een crash in de vrije training toen hij gewond raakte aan zijn schouder. De Italiaan crashte opnieuw in de ochtendsessie voor Race 1 en besloot uiteindelijk dat het beter was om niet deel te nemen en hersteld te zijn tegen de 12de rit in Jerez.
Race 2: op zondag met bijna perfecte weersomstandigheden was iedereen uitgezonderd Giugliano klaar voor een prachtige racedag. Chaz Davies stal opnieuw de show door voor een vijfde keer in zijn carrière de dubbel te nemen. Kawasaki Racing coureurs Jonathan Rea en Tom Sykes hebben op een ongelooflijke manier voor het podium gestreden om als tweede en derde te eindigen. De eerste ronde haastte pole man Jonathan Rea zich naar de eerste bocht, met Chaz Davies vlak achter zich. Tom Sykes dook binnen in de tweede hoek om de leiding te stelen en weg te lopen en Davies meenam in tweede. Het Brits trio liet MV Agusta Reparto Corse rijder Leon Camier en Honda Superbike Team coureur Michael van der Mark achter  om voor de vierde plaats het onder elkaar uit te vechten.

Sykes klokte een nieuw ronde record en joeg zijn Kawasaki tot het uiterste, hij kreeg enkele seconden tussen Davies en teamgenoot Rea. Maar het duurde niet lang voordat Rea voorbij Davies gleed om de jacht te beginnen op Sykes. De laatste vijf ronden zagen we een intense strijd tussen de twee Kawasaki’s, met veel strakke inhaalmanoeuvres en moves die de Franse fans op het puntje van hun stoel plaatsten. In een bijna onmogelijke Inhaalpoging van Sykes op Rea zag Davies een gaatje, hij schoot vooruit met nog een paar ronden te gaan. Eenmaal vooraan was de Welshman tot onder de geblokte vlag niet meer terug te halen om hem te onthouden van zijn tweede overwinning op het Franse circuit.

Sykes pakt belangrijke punten van zijn teamgenoot Jonathan Rea, de 2016 MOTUL FIM Superbike World Championship strijd gaat door naar ronde 12 in Jerez op de 14e-16 oktober, hij is nu slechts 48 punten verwijderd  van de huidige Wereldkampioen.

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws