Loi is al klaar voor volgend jaar.

Dat de Limburger talent heeft weten we allemaal, volgend jaar heeft hij de beste fiets, dus zijn de verwachtingen hoog.

Livio vertelde begin vorige maand dat hij alle vertrouwen heeft in zijn volgende stap in de Moto3. De Zelos coureur denkt dat voor volgend seizoen een top 5 plaats een regelmaat zou zijn. Een top team “Leopard” plus een top fiets met een klasbak daarop is wel de formule om de verwachte successen te boeken.

Met een negende plek in Maleisië was hij zeer tevreden, maar moest toch toezien dat noorderbuur Bo Bendsneyder met een derde plaats aan de haal ging. Op naar de laatste proef van het jaar over een goeie week in Valecia.

Geef ons een beetje meer uitleg:ik kan het best de race van vandaag zo omschrijven, vlak na de start in bocht 2 ging Migno er onderuit en nam Guevara en Sasaki mee, ik moest volop in de remmen en buitenom om een crash te vermijden waardoor ik als bijna als laatste terug op de baan kwam. Wat verderop in bocht 6 Martin ging er af met Bulega, Canet en Oettl als slachtoffer, daarmee was het veld al stevig uitgedund. Door de vele vochtige en verraderlijke plekken op de baan was het zeer moeilijk en duurde het even voor ik het ritme te pakken had om me naar voren te werken. Ronde na ronde ging het steeds beter, mits enkele inhaalbewegingen en de crashes van Norrodin, Binder, Mir en nog enkelen in de voorste gelederen kwam ik op P10 terecht op iets meer dan 1.5sec van Maria Herrera. Ik kon deze kloof dichtrijden en haar voorbij gaan. Toen ik de volgende bocht inging, voelde ik de achterkant wegschuiven en moest ik van het gas waardoor Herrera die vlak in mijn wiel zat op me inreed met een nare val voor haar tot gevolg. Vlak hierna besloot de wedstrijdleiding om de race stil te leggen, ik werd daardoor 9de. Met een 5de, 7de en een 9de plaats in de laatste 3 races ben ik zeer tevreden en zeer gemotiveerd om in Valencia dit seizoen in schoonheid af te sluiten”.

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws