Kawasaki winter tests compleet voor Rea en Sykes op Motorland Aragon!

Het 5.077km lange Motorland Aragon circuit ontving in een tweedaagse testsessie het officiële Kawasaki Racing Team.

Van de coureurs Jonathan Rea en Tom Sykes, was Rea de snelste en Sykes de tweede rijder op het officieuze timesheets. Tests gehouden tussen 16 en 17 november waren de belangrijkste omdat het team nog niet begonnen was met de overgang tussen de officiële 2016 machine en de nieuwe 2017 Kawasaki Ninja ZX-10RR. Met nieuwe Ninja winter testen zal op een geheel nieuw niveau het belang afnemen van de eerste ronde tests richting het nieuwe raceseizoen, dat in Australië wordt gehouden in februari.

Rea, die minder ronden op dag één draaide dan op dag twee, zette in Motorland de snelste rondetijd van allen. Zijn 1'49.8, die relatief dicht bij de beste baantijd lag, was ruim onder het officiële wedstrijd ronde record van 1'50.421.

Sykes vlamde 150 ronden in twee dagen op Motorland. Tijdens het gebruik van hardere SC1 banden zette hij een beste tijd neer van 1'50.4, waarvan de tweede snelste tijd van de tests en bijna precies het ronde record tempo was. Na het werken met een aantal nieuwe motor specificaties verkoos Sykes te werken aan zijn chassis en de ophanging, de hele tijd met een race set-up voor zijn Ninja. Met het aangekondigd doel van een 1-2 naar het kampioenschap in 2017 heeft de KRT ploeg, een zeer sterk eerste echte stap gezet naar een toekomst die weer belooft, Kawasaki, de rijders, en het team.

De volgende afspraak voor iedereen van het team is een andere Spaanse test, deze keer in Jerez de la Frontera, die begint op 21 november. In totaal vier dagen geplande acties.

Jonathan Rea, verklaarde: "de basis fiets was heel goed, de baan was in een vrij goede staat op beide dagen. We verloren een beetje tijd op dag één, maar op de tweede dag zaten we correct op schema in ons testplan. Kawasaki heeft hard gewerkt aan het motorblok, wij hadden een aantal upgrades aan het chassis, die positief waren. Showa zijn goed bezig en brachten nieuwe voorvorken om te proberen. We zijn behoorlijk tevreden en we kunnen ons werk volgende week voort zetten in Jerez. Aan de motor hadden we veel meer consistentie dan we hier ooit hadden met racebanden. We waren in staat om veel ronden te rijden vandaag en het was zeer bemoedigend te testen."

Tom Sykes, verklaarde: "we hadden twee fietsen in de garagebox voor deze tests, om te proberen efficiënter gebruik te maken van de tijd, dus we zijn redelijk tevreden. Op harde banden hebben we een goed resultaat op de initiële prestaties en meer dan raceafstand, dus ik ben tevreden. We werken veel met het chassis en proberen het uit om een betere balans te vinden. We hebben echt alles met de chassis instellingen uit geprobeerd, maar alles kunnen we natuurlijk niet, dat doen we tijdens een raceweekend. We hebben vooral gewerkt aan de nieuwe 2017 technische voorschriften, en over het algemeen hebben we wel een paar kleine aanpassingen aan de versnellingsbak, koppeling, ophanging, elektronica en chassis gehad. Met dank aan de jongens in het team en Kawasaki dat ze zo hard gewerkt hebben. Ze hebben nauwelijks hun sleutels neer gelegd."

Pere Riba, Crew Chief van Jonathan Rea, verklaarde: "stap-voor-stap die we zijn goed gaan werken om aan het eind van de eerste dag Jonathan een goed gevoel te geven, en met heel veel ronden op de teller. Hij was nog steeds bezig met de rondetijden, dus dat was positief. Op dag twee hielden we ons bezig om de nieuwe ontwikkeling te begrijpen en het vervolg de plan testen. We bereikten bijna alle onderdelen die we wilden testen. We concentreerden ons meer op het chassis en de ophanging, want we hadden een aantal nieuwe items om te testen. Jonathan was heel snel aan het rijden, hij reed echt goed, en dit maakt het makkelijker om alle testonderdelen te begrijpen. We hebben sterk samen gewerkt met de vier Japanse jongens die op Motorland waren. We verzamelden veel informatie en tegelijkertijd was Jonathan de snelste rijder. Nu komt het werk om alles te analyseren en voor te bereiden op de volgende test in Jerez."

Marcel Duinker, Crew Chief van Tom Sykes, verklaarde: "we gebruikten de SC1 raceband voor beide dagen, het gaf ons stabiele prestaties met meer dan 25 ronden en onze tempo was sterk. De omstandigheden op de baan waren ook goed, schoon en consistent, dus een hoge mate van grip. We probeerden vooral het chassis en de ophanging aan de nieuwe motor, die we zullen volgend jaar moeten aan passen. We hebben de doelen die we onszelf hebben gesteld voor deze test bereikt. Voordat we begonnen hebben we een doel voor rondetijd en consistentie vooropgesteld, en we hebben nog beter gedaan. Ik denk dat Tom ongeveer 150 ronden deed over de twee dagen, zodat we werkten aan een heleboel dingen, en namen onze tijd over de nieuwe items."

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws