POSITIEVE testdag op Jerez voor Suzuki ECSTAR

Team SUZUKI ECSTAR sloot een positieve testdag af in Jerez de la Frontera in Spanje, definitieve tests van het team tot 2017 met de fabrieksrijders.

Na de testsessie van vorige week in Valencia, was het team afgereisd naar het Andalusische circuit met nieuwe fabrieksrijder Andrea Iannone en Team Suzuki testrijder Takuya Tsuda, die Alex Rins verving, herstellend na de blessure die hij opgelopen tijdens crash van vorige week.

De koude temperatuur van Jerez liet niet toe dat de renners pushten tot hun limiet, maar het belangrijkste doel van de test was niet om op te jagen op tijd settings, maar om veel nuttige dingen te testen die tijdens de winter moeten worden ontwikkeld. In het bijzonder, lag de focus op de verschillende specificaties van de motor, om de beste richting te vinden volgens de behoeften van de renners.

Iannone maakte indrukwekkend werk op deze, waardoor de ingenieurs belangrijke informatie verkregen om aan te werken, terwijl Tsuda meer gericht was op het testen van verschillende elektronica instellingen en het verzamelen van een grote hoeveelheid gegevens. Dankzij het positieve werk vandaag, is het volledige testprogramma voor Iannone al afgerond, zodat hij niet meer zal rijden voor de eerste officiële test van 2017 aan het einde van januari in Sepang. Het team blijft in Jerez voor meer testen met Tsuda.

Davide Brivio - Team Manager: "we hebben een goed resultaat behaald in het maken van het gehele testprogramma in slechts één dag met Iannone. Na de verloren concessies besparen we testdagen voor de toekomst en alle tests die we nodig hadden, we hebben met hem alles voltooid. Ons doel was hier niet de jacht om de snelste ronde, maar om hem in staat te stellen zijn gevoel te verbeteren met de machine en ons helpen om de toekomstige ontwikkelingen te bepalen. We brachten hier een aantal verschillende specificaties aan de motor die hij probeerde, en hij gaf ons de te nemen richting in de winter. We ontwikkelen geen nieuwe motor voor 2017, we zullen een evolutie van de huidige motor ontwikkelen, en Andrea gaf ons de feedback die we nodig hadden om te begrijpen welk karakter van de motor nodig is te ontwikkelen, op basis van zijn ervaring en behoeften. Hij heeft een geweldige job geleverd vandaag, heel intens tot het einde van de beschikbare tijd op de baan, en we moeten hem bedanken voor deze bijdrage.

We hebben hier onze testrijder Tsuda, die zich meer richt op het verzamelen van informatie voor de ontwikkeling van elektronica. Wij proberen om een betere efficiency van onze instellingen te vinden en we zullen dit werk met hem ook morgen voort zetten. Het doel is om ervaring op te doen en het vinden van meer opties.

Alex Rins kon niet bij ons zijn tijdens deze tests als gevolg van de blessure die hij in Valencia afgelopen week geleden opliep. We zijn erg blij om te weten dat hij steeds beter en beter wordt, zijn herstel verloopt goed. Hij is nu thuis om te genieten van wat rust, hij zal drie tot vier weken nodig hebben, maar binnen een paar dagen zal hij al wat werk in de sportschool beginnen. Natuurlijk moet hij het voorlopig voorzichtig aan doen voor zijn rug, maar zal in staat zijn om te beginnen met een aantal lichte oefeningen. Het is jammer dat hij op deze test niet kon aanwezig zijn, omdat hij de kilometers met de GSX-RR nodig had om te wennen, maar we zijn blij dat zijn herstel goed gaat. We staan allemaal te popelen om hem terug te zien in Sepang, waar we geloven dat hij volledig fit zal zijn."

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws