Bastien MACKELS naar het Team Yamaha MGM !

Bastien MACKELS naar het Team Yamaha MGM !

Na het einde van het SuperbikeIDM seizoen 2016, werd het heel stil en ook rond landgenoot Bastien Mackels.

Terwijl de planning 2017 van het internationaal Duitse Kampioenschap in volle gang is, is het team Yamaha MGM verheugd te melden dat er een nieuwe formatie is. Florian ALT blijft bij Yamaha MGM voor het komende seizoen, maar met Bastien MACKELS erbij, is het team verheugd om een veelbelovend nieuwe crew te verwelkomen, samen  met een nieuwe lijn in 2017. Het ambitieuze team van manager Michael GALINSKI wil vechten voor de Duitse superbike titel 2017, iedereen is goed voorbereid voor deze taak met de Yamaha yzf-r1m en rubber leverancier Dunlop. Na vele jaren in internationale kampioenschappen en het WK kwam ALT het team al in 2016 vervoegen. Met zijn 20 lentes oud gaf hij een briljante voorstelling tijdens de eerste races. Hij was ook in staat om tijdens de loop van het seizoen nog te verbeteren. Hij is voor zijn eerste jaar op de 1000cc fiets, eindigde hij als vice-kampioen van de SBK categorie IDM 2016. Voor het komende seizoen wil de jonge coureur uit Gummersbach (Duitsland), verder gaan en weer vechten voor de titel.

Mackels is voor 2017 bij het Team Yamaha MGM gearriveerd. Hij is 31 jaar oud en kan rekenen op veel ervaring in supersport, superstock en superbike klassen van het internationaal Duitse kampioenschap. Tijdens het nieuwe seizoen gaat de snelle Belg voor de eerste keer de Yamaha yzf-r1m mennen. Met zijn ongeslagen karakter wil Bastien  in 2017 ook voor de Duitse superbike-titel vechten.

Florian ALT: “ik ben echt blij met het nieuwe contract zoals we daar al hebben op gebouwd. Ik ben erg tevreden dat we het eens kunnen zijn. Nu willen we nog meer vooraan zijn en ons tempo in de loop van het komende jaar verbeteren. Het gevoel is heel goed, ik ken het team en ik weet hoe het werkt. We gaan allemaal goed samen en de Yamaha is een fiets die past in mijn stijl in het algemeen. Nu kijk ik uit naar de taak om opnieuw aan te vallen met het Team Yamaha MGM. Bovendien is het de eerste keer dat ik bij een team blijf, wat heel goed is. Behalve dat ik naar mijn job uitkijk met Bastien, omdat hij een zeer snelle rijder is. In 2016 heb ik veel gestreden met hem. Hij reed met dezelfde banden als wij. Bastien is een coureur met veel ervaring en vooral op het natte, hij is bijna onverslaanbaar, ik kijk er naar uit. Van de fiets verwacht ik dat we die verder kunnen ontwikkelen. Tijdens de laatste races van vorig seizoen zijn we al in de juiste richting gegaan. Ik hoop dat we dit nu kunnen opbouwen en nog sneller zijn. Van mijzelf verwacht ik dat ik mijn stijl verander op verschillende factoren om nog sneller te zijn bij voorbeeld tijdens de veranderingen van richting. Ik ben echt benieuwd naar de evolutie van de Dunlop rubbers, nadat we in dit jaar veel ontwikkeling hebben gedaan. Ik hoop dat we de kloof met vooraan kunnen sluiten. Ik kijk echt uit naar de eerste tests en om weer te knallen.”

Bastien MACKELS: “aan het eind van 2015 had ik al gesprekken met Michael over een mogelijkheid om in zijn team te rijden, maar voor 2016 was de plaats al bezet. Aan het eind van het vorig seizoen heb ik hem weer gesproken en op een dag belde hij mij, dat we het eens waren over een contract voor 2017. Ik ben echt blij en enthousiast om met het Team Yamaha MGM te rijden. Dit is één van de beste teams in het IDM, ze werken altijd hard om de beste fiets te op de baan te krijgen en races te winnen, wat precies past bij mijn filosofie. Ik kan echt niet wachten om met de Yamaha yzf-r1m te rijden, deze machine ziet er fantastisch uit. Bovendien ben ik erg blij om Florian als teamgenoot te hebben. Na maar een jaar op de 1000 cc is hij al ongelooflijk snel geworden, ik weet zeker dat hij één van de hoofdrolspelers wordt van het 2017 kampioenschap. Hij wil winnen en ik wil ook, in het IDM superbike 2017. Ik heb hard getraind tijdens de Winter om klaar te zijn. Ik krijg de beste fiets en ik ben in het beste team, dus ik kan niet wachten om het seizoen te beginnen!”

Yamaha MGM team manager Michael GALINSKI: “mijn verwachtingen zijn duidelijk, maar natuurlijk willen we nog terug meevechten voor de titel. We zijn ervan overtuigd dat we weer vooruitgang zullen boeken met onze banden partner. Tot de laatste race van 2016 waren we in staat om beter en beter samen te werken en nu hopen we deze trend te behouden en het goed te maken. Maar dat is wat ik verwacht. Met betrekking tot onze rijders zijn we ook goed voorbereid. Florian was in staat om tijdens zijn eerste jaar gestaag te verbeteren en was van het begin zeer goede op de 1000cc fiets. Bastien heeft nog meer ervaring en kent de Dunlop ook heel goed. Hij wil racen winnen en het kampioenschap. We kunnen allemaal niet wachten om het nieuwe seizoen om te beginnen.”

© jonathan godin

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws