Andrea IANNONE heeft al het goed ritme te pakken!

Na een positieve dag op het circuit van Sepang in Maleisië was het Andrea Iannone die de beste chrono van de dag klokte.

Met de beste rondetijd van 1'59.452 had de Italiaan tijdens de laatste minuten van de tests een uitzonderlijk lichtpunt bij de baanomstandigheden in een positieve serie ronden om te zetten. Bij elke run was hij bovenaan de tabellen te vinden, dus was de afsluiter geen verassing.

Grote verbeteringen werden ook gemaakt door rookie Alex Rins, die steeds meer en meer vertrouwd wordt met zijn GSX-RR, hij was in staat om in het 2'00 jargon te klimmen, met een beste chrono van 2'00.877 voor een 13de tijd. Zijn werk richt zich op het leren van het elektronisch beheer van de fiets, maar hij probeerde ook de nieuwe 2017 specificaties van de motor, want dit is één van de prioriteiten voor het bepalen van de toekomstige ontwikkeling.

Toen zware regenval op het einde van de dag de baan kletsnat maakte, moesten de teams het werkschema omkeren en hopen dat het vandaag nog opdroogt voor een betere grip. Uiteindelijk werd men gedwongen om het werkschema knippen in een paar uur in de late namiddag. Tenslotte hebben de ingenieurs belangrijke informatie kunnen vastleggen, zeer cruciaal omdat dit de dag voor de invoering van de belangrijkste 2017 configuraties op de machines inluidt, in het bijzonder in de opstelling en de motor. Sommige stappen voorwaarts zijn ook gemaakt in de elektronica.

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws