IANNONE 2de beste tijd in Sepang en RINS doet veel ervaring op.

Na drie dagen testen, tijdens de eerste belangrijke afspraak van het seizoen 2017 heeft vandaag Team SUZUKI ECSTAR cruciale informatie verzameld van Andrea Iannone en Alex Rins voor de toekomstige ontwikkelingen. Iannone's focus voor vandaag was om te werken aan het race tempo en de 1: 59,452 hij gisteren zette hem tweede overall in de gecombineerde kwalificatie van de test. Rins zijn prestatie van vandaag was sneller dan gisteren met een 2: 00,057, die hem op de 12de plaats zet in het gecombineerde klassement.

De driedaagse sessie zag de introductie van nieuwe verbeteringen ontwikkeld tijdens de winter en geverifieerd op hun efficiëntie; en het resultaat is zeer positief, de beide rijders zijn vol vertrouwen met de nieuwe specificaties van de motor en het frame. The Factory GSX-RR is nog niet volledig vernieuwd voor 2017, de ingenieurs van Suzuki Factory hebben zich vooreerst gericht op kleine verbeteringen, om zo te profiteren van de reeds beproefde punten, ze hebben meer opties in configuraties die alle kleine gebreken kunnen repareren. De volgende tests in Australië en Qatar zien de invoering van verdere upgrades en de ontwikkeling die hun werk zal voortzetten. De motor werd door beide rijders goedgekeurd, zij het waarderen van het gedrag van de nieuwe specificaties.

Ken Kawauchi - Technical Manager: “de eerste tests zijn altijd vreemd, want men staat altijd te popelen om zo veel nieuwe dingen te proberen, maar, aan de andere kant bent u een beetje ongerust voor de resultaten in het testen van nieuwe onderdelen. De weersomstandigheden hebben soms ons programma beïnvloed, we konden niet altijd rijden als gevolg van het natte asfalt, maar al met al zijn we er erg blij mee. Andrea heeft al op de tweede dag een geweldige rondetijd geklokt, en vandaag kon hij een lange run te doen, maar helaas, crashte hij. Ondanks dit probleem, we vonden op verschillende vlakken waar we voor de eerste race kunnen verbeteren en dat is een goede zaak. Ten aanzien van Alex, was het een grote verrassing voor ons, want eerlijk gezegd deze snelle verbetering van zijn rondetijd hadden we niet verwacht. Omdat Sepang pas zijn eerste echte MotoGP test was na de crash in Valencia. Hij is op de goede weg. Beide rijders gaven ons dezelfde richting voor de ontwikkeling van de fiets en dit is echt belangrijk voor ons om te verbeteren. We hebben niet zoveel tijd om de Phillip Island tests voor te bereiden, maar we zullen ons best doen om een aantal verbeteringen aan te brengen. Ons doel nu blijft de fiets op basis van de nieuwe 2017 motor te verbeteren.”

Andrea Iannone: “de dag was positief en mijn gevoel is goed. Vandaag hebben we geprobeerd om zich te concentreren op de race simulatie, het vinden van een goede balans van de fiets en consistentie in de prestaties, we zijn sessie na sessie verbeterd, wat positief is. Ook kreeg de instelling een aantal verbeteringen, vooral op de voorzijde; Gisteren hebben we ervaren wat trillingen in het remmen en langzame bochten en vandaag zijn we erin geslaagd om een goede oplossing te vinden. Over het algemeen ben ik zeer tevreden met deze drie-dagen, we werkte heel goed met mijn team en het gevoel met de GSX-RR is zeer positief. Natuurlijk, we hebben vele gebieden die we kunnen verbeteren, maar nu onze ingenieurs hebben veel gegevens om aan te werken en we zullen zeker in staat zijn om verdere stappen voorwaarts te maken.

Alex Rins: “mijn gevoelens zijn zeer positief, ik voelde me zeer goed en veilig op de fiets, ook de achterkant is ok. In deze drie dagen werkten we hard, vooral om het gevoel met de motor, om mijn rijstijl naar behoren aan te passen en ook een perfecte efficiëntie aan boord te vinden. Vandaag hebben we ook gewerkt aan de geometrie van de fiets en de resultaten waren positief. Ik zal meer kilometers nodig hebben, ik moet beter inzicht krijgen in de machine en te groeien met mezelf. Het is vooral een kwestie van ervaring, want vandaag al zag ik hoe meer ervaring ik krijg, hoe beter mijn tijden worden.”

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws