Rossi en Viñales hadden een zeer moeilijke dag in Catalunya!!!

De Movistar Yamaha rijders komen naar huis uit Barcelona met een achtste en tiende plek.
De Gran Premi Monster Energie de Catalunya was voor Valentino Rossi en Maverick Viñales een catastrofe. Hadden beide renners een zware en moeilijke dag? Ja, inderdaad, het was alsof beiden naast de baan reden. Rossi, begon goed en boekte snel vooruitgang naarmate de race vorderde, daarna kwam het zwaardere en laatste deel van de race en vechten was uit den boze. Viñales meer achteruit dan vooruit, moest vrede nemen met een 10de plaats. Grip was een ware nachtmerrie voor het Yamaha fabrieksteam in de Catalaanse GP. De beide coureurs waren achteraf niet te spreken en uitten zware beschuldigingen aan de adres van Michelin.
Nu is er een testdag op maandag in Montmelo, voordat de paddock naar het noorden van Nederland verhuist, naar het TT Circuit in Assen.
Valentino Rossi: "het is een grote schande voor ons hoe we op deze baan hebben afgezien. Nochtans is Montmelo één van mijn favoriete circuits en ik ben steeds goed hier. Het is een grote schande wat we geleden hebben in Jerez en Barcelona waar ik het laatst gewonnen heb. Het was een erg moeilijk weekend, maar nu hebben we morgen de tests en we hebben wat interessante dingen uit te proberen, dus we hopen te verbeteren. Het is ook erg jammer omdat ik twee posities in het kampioenschap verloor, maar het is nog steeds niet uit mijn hooft, heel straf. "
Maverick Viñales: "Het was een erg moeilijke dag, en er zijn zo dagen waar je punten moet pakken, dat hebben we vandaag gedaan. Tiende was het beste dat we konden in de wacht slepen, het is niet de normale plaats, we horen ergens anders te staan, maar toch hebben we ons best gedaan, dus moeten we gelukkig zijn. We namen zes punten, en we zijn tenminste nog steeds eerste in het kampioenschap. Ik ben zeker boos, want elke keer dat ik een voorsprong in het kampioenschap heb, gebeurt ik er iets, dus het is echt heel raar. Dovizioso reed indrukwekkend, gefeliciteerd, en omdat hij een heel goede zaak doet, dus laten we verdergaan en ik hoop dat we beter zijn in Assen.”

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws