DUCATI versus ‘DOVI’ en ‘Ha doc’!!!

Met twee overwinningen van vorige GP’s (Italiaanse GP en de GP van Catalonië), Andrea Dovizioso laat alle Ducati fans dromen.

De Borgo Panigale fabrikant had sinds 2010 geen twee opeenvolgende overwinningen gevierd, als ten tijde van Casey Stoner. De enige vraag die bij iedereen opkomt is: wat schuilt zich achter de Forlì rijder, een wedergeboorte? Tot in de eerste helft van vorig seizoen, won Dovizioso één race in de MotoGP; in 7 dagen pakt hij twee overwinningen op rij, misschien drie als we rekening houden met de Maleisische GP in 2016 aan het einde van vorig seizoen. Een metamorfose die in de laatste 12 tot 15 races meer en meer wordt bevestigd, waarschijnlijk veroorzaakt door een combinatie van factoren.
Toch viel deze stijging samen met de invoering van een speciale Brembo technische oplossing die vergeten leek. In de tweede helft van vorig seizoen, wilde Dovizioso plots gebruik maken van de met hand bediende achterrem, een technische oplossing die voor hem door de Brembo ingenieurs afgestoft werd. In de afgelopen maanden, is Andrea inderdaad erg goed geworden in het gebruik van deze tool, niet alleen om de motorfiets te vertragen tijdens het remmen, maar ook om meer evenwicht te brengen tijdens de versnelling.
Door middel van een "stop & go" gekalibreerde Dovizioso de risico's van het glijden vermijdt, alsof hij een soort van een nieuwe tractiecontrole heeft ontwikkeld. Kijk nu in detail naar de zeer bijzondere achterste hoofdremcilinder, ontwikkeld en geproduceerd door Brembo, die tal van voordelen garandeert.
GENESIS
De duim hoofdremcilinder is ontworpen door de Brembo ingenieurs om de fysieke problemen van Mick Doohan te overwinnen. Tijdens de Nederlandse GP testen in 1992, werd de Australiër in de 500 categorie bij een crash verpletterd door zijn machine. Het hing toen aan een zijden draadje of zijn rechterbeen werd bijna geamputeerd.
Gezien de moeilijkheden om het moduleren van de werking van zijn been, hebben de Brembo ingenieurs een ‘ad hoc’ oplossing gebracht: de achterrem werd niet meer bediend door de rechter voet, maar met een handschakelaar links op het stuur. Het is mede dankzij deze oplossing dat Mick Doohan snel in staat was om de racen te hervatten. Hij won van 1994 tot en met 1998, 5 opeenvolgende wereldtitels.
Veel deskundigen beweren zelfs vandaag de dag dat het gebruik van de hoofdremcilinder bediend met de duim doorslaggevend was in zijn buitengewone overwinningen.

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws