KRACHTTOER VAN ZARCO “Ik zal opnieuw proberen voor een podium”

De Fransman is sinds zijn overgang naar de koninginnenklasse van de motorrensport nooit ver weg van de top drie.

Wat hij verwezenlijkte in deze weersomstandigheden is van wereldklasse zonder meer. De Monster Yamaha Tech 3 rookie neemt een prachtige eerste pole positie in de #DutchGP.
Johann Zarco heeft in moeilijke natte maar verbeterde omstandigheden op het laatste moment de huidige Wereldkampioen Marc Marquez van de polepositie kunnen afhouden. Het is de eerste pole voor een Franse renner sinds 2002, toen Olivier Jacque in Duitsland als eerste mocht beginnen. Nu richting podium na de positieve finish in Barcelona, de Fransman is in bloedvorm.
Johann Zarco: "Ik ben zo blij om op de pole te staan, het was een regenachtige dag maar ik voelde me goed, kreeg referenties en vertrouwen op de fiets. Ik was redelijk goed, in FP4 was het droog, maar we reden met regenbanden, en we dachten bijna dat we slicks zouden kunnen leggen, maar toen regende het weer. Ik denk dat deze extra informatie mij heeft geholpen om de kwalificatie goed te beheren. In slechts 15 minuten was het idee om op de hoogte te blijven goed, want zoals we in Q1 zagen, betekende het dat mensen de rondetijden ruimschoots verbeterden. Toen dacht ik dat het jammer was omdat we banden hadden kunnen veranderen, maar geen tijd hadden ... maar het waren de omstandigheden die ik leuk vond, droge omstandigheden en regenbanden. Ik denk dat de anderen teveel en te ver hun rubbers gebruikten, maar ik was OK en het was de tijd om het te doen. Ik denk dat ik go proberen voor een nieuw podium. Ik heb veel van Barcelona geleerd en ik zei dat vanaf de eerste twee rijen ons de kans geven om te vechten voor het podium, dus van de pole is het nog beter! Ik geniet ervan en het is fantastisch ... Ik heb in de praktijk in Barcelona geworsteld met het feit dat ik toen viel, ik voelde me meer dan een rookie, daar ik kon een goede zaak kon doen. Ons doel is om op het podium te staan en op een dag te vechten voor de zege. Dus mijn rookie jaar starten als dit is gewoon fantastisch, het is uitstekend om de vooruitzichten voor het volgende seizoen te kunnen vastleggen.”

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws