Wederom MORBIDELLI !!!

De Italiaan bedankte zijn team EG 0,0 MarcVDS met een klinkende zege voor zijn driejarig contract.

Franco Morbidelli heeft opnieuw een prachtige overwinning binnengehaald in de Nederlandse GP. De terugkeer na moeilijker races om te bewijzen in het Moto2 kampioenschap wie hier de baas is. De hoofdrivaal was deze keer Tom Lüthi die een nauwe en harde strijd leverde voor P2, en waarbij Takaaki Nakagami het podium voltooide na een laatste chicane strubbeling met Mattia Pasini.
Race: het was een treintje van zes die wegstoof, Lüthi haalde de holeshot voor Morbidelli en Nakagami, met Miguel Oliveira op 4. Aan het einde van de eerste ronde werden Alex Marquez en Pasini in hun broek gezet, toen de groep begon weg te trekken. Morbidelli trok een kleine kloof en Oliveira achtervolgde hem om over te nemen, Pasini die volgde op een seconde. De strijd bleef een echte strijd, aangezien elke ronde onder de constante dreiging van regen werd verreden. Ongelooflijke momenten en bewegingen worden uitgewisseld. Na enig chaos kwam Nakagami aan de leiding van de race, vastbesloten om die positie vast te houden nadat de Japanner eerst Pasini en dan Morbidelli voorbij ging. Lüthi vocht terug om zich als dichtstbijzijnde uitdager met vier te bewijzen, de Zwitserse rijder leverde kort voor het einde een harde battle met Morbidelli, hij volgde hem kort op het wiel om Nakagami terug naar derde te verwijzen. De Japanner werd naar de 4de als Pasini en daarna naar de 5de toen Oliveira voorbij kwam. Niets was beslist tussen de top vijf als de laatste ronde inging, met Morbidelli die over Pasini vlamde in de laatste chicane. Hij zette dan een laatste aanval in op zijn titelrivaal Tom Lüthi.
De twee leiders waren duidelijk vooraan voor het finaleduel toen de Italiaan de Zwitser aantikte. Daarna bevond Lüthi zich net te ver om in de finale chicane terug te slaan. Hij moest vrede nemen met een solide tweede plek en nog eens 20 punten voor zijn titelpoging. Morbidelli heeft nog eens een prachtige overwinning behaald nadat hij zijn studieonderzoek voorin de klas goed volgde. Het was een fantastisch gevecht om het podium te voltooien, tussen Nakagami en Pasini iedereen dacht dat de Italiaan in de laatste ronde op het TT Circuit Assen naar zijn hand zou zetten. In een millimetersprint werd Pasini pas 4de geklasseerd na Nakagami om het podium te voltooien.

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws