Dovizioso: Italiaan neemt dubbele winst in een week!!!

“DesmoDovi” en Ducati geven de concurrentie  geen kans in de gloeiende hitte van Barcelona, tijdens de 2017 GRAN PREMI MONSTER ENERGIE DE CATALUNYA.

Andrea Dovizioso (Ducati Team) heeft zijn tweede overwinning van het seizoen in Catalunya behaalt. Hij is de eerste Ducati-renner om voor de Borgo Panigale-fabriek te winnen sinds tweevoudig MotoGP ™ Wereld Kampioen Casey Stoner in 2010. De regerende kampioen Marc Marquez (Repsol Honda Team) liet na een resem van crashes in de voorbije dagen een tweede plek te nemen, zijn teamgenoot Dani Pedrosa ronde af als derde. Er speelde zich bijna  een drama af na de start, Pedrosa had een goede start, met aan zijn wiel Jorge Lorenzo, zo zag de “Spartaan” de Ducati rijder  Danilo Petrucci  bijna botsen met Marc Marquez. De Italiaan viel terug, maar de regerende kampioen gaf geen krimp en pakte na een paar ronden Lorenzo voor de leiding.

Kampioenschap leider Maverick Viñales liet zich in het gedrum voor bocht 1 achteruit zetten. De Spanjaarde vocht zich daarna terug van buiten de punten, na een lastig weekend was hij met teamgenoot Valentino Rossi niet in staat om een treffelijk resultaat te rijden.

Lorenzo leidde voor Marquez en Pedrosa, met Dovizioso op jacht naar de vierde plek van Jonas Folger, als vijfde die een beetje zijn start miste. Vervolgens was het Marquez die aan de leiding kwam, zonder Pedrosa uit te nodigen om hem door te volgen. De “Spartaan” verloor toen een derde plek aan zijn teamgenoot “DesmoDovi”, toen hij na zijn bliksems start begon te worstelen met Folger en Petrucci. “Baby Samoerai” Pedrosa koos toen zijn moment om aan te vallen, in staat om het vol te houden zoals Dovizioso naar Marquez reed. Maar de top drie konden zich niet ontdoen van Folger in vierde, of “Petrux” net erachter. Na een handvol ronden speelden  ze een soort van hoge snelheid schaken, dan ging Dovizioso buitenom Pedrosa om het voortouw te nemen. Hij trok een kleine kloof voordat Marquez de Italiaan door had.

Een driegevecht ontstond toen wat verder tussen Alvaro Bautista, Johann Zarco en Lorenzo voor de zesde plaats. Een steekspelletje, met spectaculaire wiel aan wiel actie die aanvankelijk in het voordeel van de Fransman uitdraaide. Het rubberdrama was echter niet voorbij, sommigen maakten groot voordeel toen de laatste ronden naderden, zoals Lorenzo die de keuze van zijn harde compound zag vruchten afwerpen. Toen DesmoDovi bij de laatste ronde aankwam, werd duidelijk dat de droom van Mugello niet iets was waar de Italiaan nog moest wakker van liggen. Zijn vierde carrièrewinst en de eerste Ducati-renner te worden sinds Casey Stoner in 2010 om 2 GP ’s na elkaar te winnen.

Marquez bleef rustig om tweede podiumplaats te verzilveren, met Pedrosa als derde. Lorenzo maakte een goed eindresultaat als vierde onder de vlag voor Zarco beter dan zijn Tech 3 maatje Folger. Bautista werd na een late inspanning uiteindelijk zevende. Valentino Rossi kwam binnen als  achtste, Hector Barbera negende, en een zeer teleurstellende 10de plek voor Maverick Viñales.

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws