Alex Márquez voltooit Moto2 line-up voor Team Estrella Galicia 0,0 Marc VDS

Team Estrella Galicia 0,0 Marc VDS heeft nu hun coureur voor het 2018 Moto2 Wereld Kampioenschap gefinaliseerd, hij heeft een deal bereikt dat Álex Márquez een vierde seizoen met het team verenigd.

Dit betekent dat MarcVDS volgend jaar opnieuw een Spaans duo in Moto2 zal hebben. Márquez wordt door het huidige Moto3 WK leider Joan Mir bij het team vevoegd.
Márquez kwam in 2015 bij het Team Estrella Galicia 0,0 Marc VDS als de regerende Moto3 Wereldkampioen en is nu een vaste waarde in de middenklasse. Het seizoen 2017 heeft de Spanjaard gezien als een Moto2-renner. De 21-jarige vierde zijn eerste overwinning in de klasse dit jaar tijdens de Spaanse Grand Prix in Jerez. Een tweede overwinning volgde kort daarna, weer voor zijn thuis publiek, in de Catalaanse Grand Prix in Barcelona. Márquez ligt momenteel derde in de kampioenschapstussenstand na acht van de 18 wedstrijden, slechts 23 punten achter de tweede Tom Lüthi en 35 punten achter Estrella Galicia 0,0 Marc VDS teamgenoot, en leider Franco Morbidelli.
Álex Márquez:Ik ben blij dat ik met Team Estrella Galicia 0,0 Marc VDS in Moto2 volgend seizoen zal doorgaan. Ik wil graag mijn dank betuigen aan het team, omdat ze in mij zijn blijven geloven, en ik hoop dat ik hun vertrouwen kan terugbetalen met meer zeges dit jaar en een nog sterker seizoen 2018. Voor mij was er geen betere plek om te gaan, dit is het beste team voor mij en ik voel me hier echt een deel van de familie. De stabiliteit die aanwezig is door te blijven bij hetzelfde team is ook belangrijk, dus ik ben blij dat mijn crew voor 2018 onveranderd blijft. Om vroeg in het seizoen te weten waar u het volgende jaar rijdt, is dit goed voor het vertrouwen, dus nu kunnen we ons volledig concentreren op de volgende wedstrijden en proberen de kloof naar de twee rijders voor mij te verkleinen in de kampioenschap tussenstand.
Team Principal Michael Bartholemy:ik ben blij dat we een goede overeenkomst hebben gemaakt met Álex Márquez om het volgende seizoen bij het team te blijven. Als ik eerlijk mag zijn, was het niet moeilijk om makelaar te spelen, want, Álex wilde blijven en wij wilden hem absoluut houden. Deze jongen zal een grote rol spelen in onze aanval op de Moto2 wereld titel volgend seizoen. We weten sinds altijd dat Álex het potentieel heeft om een titeljager in de Moto2 te zijn en dit jaar is dat precies wat hij geworden is. Hij heeft aangetoond dat hij het vermogen heeft om vooraan te rijden en te blijven. Voor de podiums en zeges zal volgend jaar iedere week nog belangrijker zijn voor het team als Moto2 rookie, Joan Mir komt, of hij zich snel aanpast aan de eisen van de tussenklasse.

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws