Het wordt heet op de achtbaan in België!!!

Het IDM Superbike gaat in Zolder naar de tweede ronde, de teams hebben na een lange pauze alles bijgesteld, de kaarten kunnen weer opnieuw geschud.

Samen met de aankondiging van warm weer met een mix van veel zon met een kans op een bui.
Het wachten is eindelijk voorbij. Na zeven weken vrij kunnen de rijders en fans op naar de volgende ronde tijdens het Internationaal Duitse Kampioenschap (IDM), die van 6 tot 9 July doorgaat in Zolder. Op de snelle Belgische baan zijn al een aantal topteams opgewarmd. "Dat is een goede zaak," zegt Marc Moser van Triple M Racing, die hun seizoen debuut maken in België.
Een snelle passage gaat over in schokkerig remmen, een heuvelsprong en blinde hoeken completeren het route profiel. Moser weet waarover hij spreekt, bij zijn eerste bezoek van de 23-jarige Kawasaki rijder uit Dieburg, moest hij kennis nemen met een ferme duik. "Maar nu weet ik precies waar de hobbels zijn." Het IDM vertegenwoordigd vijf verschillende motorfabrikanten: BMW, Honda, Kawasaki, Suzuki en Yamaha. Om het ooit zeer populaire kampioenschap te doen heropleven, hebben ze een nieuwe werkgroep onder de paraplu van de geallieerde branchevereniging (IVM), met een speciale ontwikkeling van de jeugd in het leven geroepen. Dus hebben de fabrikanten samen overeengekomen, en werd begin van het seizoen 2017, een nieuw hoofdstuk geopend in de IDM geschiedenis. Dat de nieuwe IDM formule aanslaat, hebben de coureurs en fans al laten zien. Het aantal deelnemers
spreken voor zich. Ongeveer 30 vaste rijders zijn ingeschreven in de IDM Superbike 1000 klasse. elke gastrijder kan op elk evenement inschrijven. Het publiek kan top-class motorsport verwachten. Op dit moment, rijst de vraag: wie kan in Zolder de huidige Superbike koploper Markus Reiterberger (Obing) op de BMW S 1000 RR het vuur aan de schenen leggen? De tweevoudige IDM en Zolder winnaar en 2016 World Superbike rijder zal zeker de te kloppen coureur zijn. Maar in zijn slipstream schuilt dan zijn eigen teamgenoot Danny de Boer (Staphorst), ook Yamaha zal niet te onderschatten zijn met Florian Alt (Gummersbach) en Bastien Mackels (kersvers Endurance Wereld Kampioen) aan de start. Mackels is Belgisch, hij kent het circuit in Zolder heel goed en wordt beschouwd als regenspecialist. Hij is niet de enige Belg die van wanten weet, Vincent Lonbois (BMW Motorrad Herpigny) is zeker geen zoetje, we zagen hem vorig jaar hier heftig te keer gaan. Een derde Belg in deze SBK klasse is Gian Mertens (Vigenon Racing) ter vervanging van Bram Lambrechts de wildcard rijder. Maar alles moet passen.
Suzuki speerpunten Vittorio Iannuzzo (Brescia) en Dominic Schmitter (Altstätten) zijn ook geduchte concurrenten, de
Italiaans-Zwitserse combinatie probeert de nieuwe GSX-R 1000 op het podium te plaatsen. Kawasaki heeft de Fransman Romain Maitre (Vesoul) van het World Endurance Kampioenschap opgevist en Honda's hoop is ook voor dit jaar weer de Tsjech Jan Halbich (Praag).
In de klasse Super Sport klasse Kevin True (Nagold) heeft bij de eerste afspraak spijkers gestrooid. Hij schreef twee overwinningen op zijn naam, die een maximaal puntenaantal betekent. Christian Stange (Heidenau) op de Kawasaki is nog steeds geblesseerd, het team liet hem vervangen door de Nederlander Bryan Schouten (Zevenbergen), maar zijn collega’ s Max Enderlein (Hohenstein-Ernstthal) en Thomas Gradinger (St. Marienkirchen / A) zijn ernstige concurrenten. De bezoekers in Zolder kunnen ook rekenen op warme duels in de IDM Supersport 300 klassen en Sidecar. De twin 700-Cup, de Suzuki GSX-R 1000 Cup en de prestigieuze Yamaha R6-Dunlop Cup maken het evenement rond. Alles uit de kast halen dit keer, met al op donderdag vrije trainingen. Op vrijdagochtend staan de wielen stil, in de voormiddag zijn de kwalificaties afgevoerd. Vier dagen van actie op en naast de baan met de garanties geopende paddock, persconferenties voor het publiek, de pit wandeling en signeersessies.
In het IDM, krijgen de fans waar voor hun geld. En met een inkomprijs van EUR 14,00 op zaterdag en zondag. Het gecombineerde ticket voor het hele weekend kost 25,00 Euro.
Degenen die willen kunnen voor een paar euro hun pret verhogen met een VIP Ticket Suzuki, waarmee er een deur opent naar de gastvrijheid. Dit is een ijzersterk punt, dat is gewoon IDM!

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws