MotoGP 2018: Familieleden van Rossi waarschuwen, ROSSI’ S pensioen is nog ver weg !!!

De paddock gonst van de geruchten van de samenstelling van de Honda en Ducati satelliet teams, maar het is een ander onderwerp dat alle aandacht vraag. 

Een thema dat ons met respect naar 2019 drijft, naar aanleiding het verdere verloop van de loopbaan van het monument Valentino Rossi. Het gaat om een heleboel mensen uit zijn omgeving. De geïnteresseerde zeker, maar ook Dorna en de Tech3 rijders zien de ‘DOCTOR’ als schuiver op de prijs van de volgende tv-rechten. Dus stop of meer? De mensen rond hem zijn Uccio en Davide Brivio, zij geven een tip...
Hij is 38 jaar oud, hij won sinds 1996 negen titels en hij heeft 115 zeges op zak. Een drukke carrière mag men zeggen, hij heeft niets meer te bewijzen. Maar als hij wint, is het alsof het de eerste keer is, de toneel opvoeringen na de geblokte vlag minder, maar het enthousiasme is er nog steeds. En de toekomst, de man uit Tavullia heeft al gewaarschuwd: "Toen ik een tweejarig contract heb getekend met Yamaha, ik geef toe, dat ik dacht dat het de laatste van mijn carrière was. Maar uiteindelijk, ben ik er niet zo van overtuigd. Ik zal beslissen aan het begin van volgend seizoen. Maar als ik ben competitief blijf, ga ik door."
Als vierde in het algemeen klassement van het kampioenschap met tien punten achter leider Mark is hij nog steeds in de run voor de tiende kroon. In zijn naaste kring, is men niet overtuigd van een klinkend afscheid in 2018. Te beginnen met Alessio "Uccio" Salucci, “als de resultaten goed zijn, waarom stoppen? Hij houd echt van de concurrentie.”
Davide Brivio van zijn kant zegt: "niemand kan uitleggen hoe het is om die motivatie te houden. Al meer dan 20 jaar loopt hij dezelfde circuits af, werkt hij meedogenloos samen met zijn ingenieurs. Op vrijdag en zaterdag wordt koortsachtig ontwikkeld voor de race op zondag. Hij heeft een passie voor authentieke motorfietsen. En wat zou het alternatief zijn? Thuis blijven ? Voor de TV zitten? Het zou verschrikkelijk zijn voor hem. Als hij blijft winnen, zal hij waarschijnlijk er nog eens twee jaar bij doen."
Degene die met veel zorgen bij Suzuki zetelt dit jaar zegt:in de laatste 22 seizoenen, passeerde hij met 125, 250 en 500cc 2 takt motoren, dan ging hij naar de 4 takt, hij heeft zich aangepast aan de elektronica, de banden zijn erg veranderd. Maar hij vond altijd de motivatie om de uitdagingen en veranderen aan te passen aan zijn rijgedrag. Als je kijkt naar alle veranderingen de laatste vijf jaar, ziet u een andere rijstijl dan die van vandaag. Het is verbazingwekkend, net zoals zijn motivatie.

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws