Lorenzo in Duitsland: "Ik was erg bezorgd over de race"

Ducati Team rijder debrieft de Duitse GP.

Het was een goede start voor Jorge Lorenzo (Ducati Team) in de Duitse GoPro Motorrad Grand Prix. Wanneer de vijfvoudige wereldkampioen op plaats 6 op de grid, wegschoot om in te draaien in de 1ste bocht als derde. Hij vond het tempo moeilijk om bij te houden, samen met enkele problemen van de achterbandgreep op de grotendeels linkshandige Sachsenring, en de 'Spartaan' reed onder de geblokte vlag als 11de.

“Ik ben niet tevreden met het resultaat”, zei Lorenzo, dat de Sachsensing en het TT Circuit Assen bochten heeft waarin hij voelde dat hij tijd verloor, maar dat de komende locaties op de kalender na de zomervakantie voor hem een grote verbetering zouden moeten betekenen.

Jorge Lorenzo:ik kan niet tevreden zijn met het resultaat, niet met de uiteindelijke positie noch met de kloof tussen de winnaar en mezelf. Na de warm up, die slecht ging, was ik erg bezorgd over de race. In plaats daarvan heb ik in de vroege fase van de race vier of vijf ronden gelukt aan een fatsoenlijk tempo tot de linkerkant van de achterband fel begon te verminderen in prestatie. In de laatste ronden moest ik echter mijn tempo verminderen omdat de fiets in versnelling begon te spinnen, ik kon niet langer vechten voor de negende plek. In Assen en hier in Duitsland waren er twee of drie hoeken waar ik te veel tijd aan de rijders in de leidende groep verloor en ik hoop dat we niet meer dezelfde problemen zullen hebben bij de volgende tracks. We wisten dat deze twee wedstrijden voor ons behoorlijk ingewikkeld zouden zijn, maar we hebben althans hier in de Sachsenring veel dingen begrepen die in de volgende circuits nuttig zullen zijn, wat voor mij beter is.”

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws