Markus Reiterberger mept er op los.

Tijdens de 2de IDM afspraak liet de beschermeling van Werner Daemen geen graantje voor de concurrenten in Zolder.

Na de start van beide races reed hij gewoon iedereen naar de vergeethoek. De ene ronde sneller dan de andere en heel dicht bij zijn ronde record, alles klopte als een bus. Het overwicht van de BMW’ s was zeer voelbaar, het Van Zon Remeha team heeft alles netjes onder de knie. Neem nu Reiterberger weg dan heeft Werner Daemen nog genoeg over met Danny de Boer. Kijk even het verschil met Vincent Lonbois, hij was vorig jaar met de 2016 BMW vooraan, nu net buiten de 10 met de nieuwe. Herpigny kreeg de 2017 BMW’ s pas twee weken voor de Nürburgring wat een grote achterstand betekend, daarbij had Lonbois er vooraf geen meter met gebold. Men kan voorop stellen dat het voor ieder gelijk is, het is zo, maar de vele veranderingen aan de fiets betekenen ook persoonlijke aanpassingen, bij de één gaat dat sneller dan bij de ander.

Daarmee komen we terug bij Markus Reiterberger, na de flop met de Althea team in het WK Superbike. Bij de IDM Superbike 1000  geldt de nieuwe 2017 FIM Superstock regelgeving. Wat betekent dat de 1000 RR staat voor de techniek S verklaart Reitis crew chief Dirk LINNEBACHER.

"2015/16 de Superbike IDM regelgeving liet toe ​​om de prestaties te verhogen met de opname van andere nokkenassen. De huidige reglementen voorschrijven het gebruik van standaard nokkenassen. Dit betekent dat ongeveer 15 pk minder beschikbaar zijn. Het motorvermogen is nu op iets meer dan 200 pk. "

De Stocksport Regulations: Reiterbergers S 1000 RR Superbike IDM 2017 "Het veranderen van de swing overlay is  niet meer toegestaan. Het voormalige bood meer mogelijkheden in de afstemming om te reageren afhankelijk van de baan en op verschillende grip. Dit is nu beperkt. Andere vork en vering instelling is terug iets anders dan het IDM Superbike voorheen." Verder voegt er ‘Reitie’ nog dat aan toe: "de stock sportieve fiets van de 2015 IDM Superbike is erg ver weg. Met het WK is er weer een enorm verschil. Ik was een beetje ongerust voor de eerste race op de Nürburgring, maar het was makkelijker dan verwacht. Voor mij, is alles meer positief dan negatief. Ik heb nu een ander gevoel op het voorwiel, het kan super vringen zijn, ik kan makkelijker rijden op de limiet, zonder te vallen, het is een genoegen. Ook in het team past het allemaal prachtig. Aan de andere kant hadden we veel meer power in het WK, meer elektronische mogelijkheden; maar toch dat is heel goed. De Superbikes waren een geile klasse, met een beetje extra kick. Maar nu denk ik dat het geweldig is want iedereen heeft dezelfde kansen en sluit alles weer bij elkaar aan. Ik ben enigszins verbaasd dat je net zo snel met de standaart fiets kan rijden. Mijn pole tijd in 2015 op de Nürburgring was 1.24,6. Nu ging ik 1.24,7 tijdens de Qualif. Racesnelheid was in 2015, 1.24,7 tot 1,25. Nu zijn we op 1,25 a 1,26. In de race is het verschil in snelheid zowat een halve seconde tot 10/08 per ronde."

Het is niet eenvoudig te begrijpen dit allemaal, zeker voor buitenstaanders is dit latijn. De eerste vraag is dan altijd, wat kost dit allemaal: gehomologeerde ECU en kabelboom kit van BMW, stuurschakelaar plus Dashbord. Voor de injectie elektronica (ontwikkeld door BMW Motorsport) ECU wordt geïnstalleerd met software parametrisering en kabelboom, moet die worden gehomologeerd door de FIM. Dit omvat ook een dashboard en de rechter en linker stuurschakelaars. Deze onderdelen zijn vrij voor iedereen en kosten van 4000 tot 4500 euro.

Met standaard nokkenassen is het motorvermogen net iets meer dan 200 pk. Conclusie is dat de afstelling en alles erop en eraan een goed gepepert prijsplaatje betreft.

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws