Franco Morbidelli bracht hulde aan zijn meester ...

Zes overwinningen in negen races, 34 punten voorsprong op zijn naaste rivaal en de Moto2 titel in het vooruitzicht.

Voordat hij zijn intrede gaat maken in de MotoGP, zonder twijfel, staat de eerste Moto2 seizoenhelft in het teken van Franco Morbidelli. In een interview met de Corriere dello Sport, sprak de MarcVDS rijder over zijn seizoen en zijn hechte band met Valentino Rossi.

Alles lijkt goed te laten verlopen...

Franco Morbidelli: "niemand verwachtte zich daaraan, de realiteit is echter anders, het is zo mooi dat het lijkt alsof het een droom is. Drukte? Nee, normaal gesproken ben ik sereen. Als ik thuis ben, ik ben kalm, op de races doe ik  mijn werk met volle teugen. Ik heb geen stress."

Wat het tweede betreft, blijkt je veel dichter bij de baas van de VR46 Riders Academy te staan dan men zou denken?

Franco Morbidelli: "ik voel me gevleid te worden beschouwd als de erfgenaam van Vale, Het is leuk om te horen. Maar dit is een leugen, want er is maar één Vale, En er zal geen ander zijn. Natuurlijk is het niet eeuwig. Op een dag zal het stoppen, en er zullen coureurs in zijn plaats komen, maar ik denk niet dat met hetzelfde overwicht en grandeur. Hij is een uitzondering in de sport, alsook in het leven, ik zie hem bijna elke dag, hij is altijd zo blij als ik, meer zelfs. En zie, dit maakt me nog blijer. Hij geeft me advies en moedigd me aan om te verbeteren, het is altijd een vriend klaar om u de hand te reiken."

Van zijn kant, noemt Valentino Rossi hem zijn coureur: "ik ken Franco al geruime tijd, ik denk zeven of acht jaar. Ik weet dat hij een van onze eerste coureurs was bij de academie. Hij komt uit Rome, zijn vader is Romein en zijn moeder Braziliaanse, zijn vader is voormalig motorrijder, die mij ontmoette om me te vertellen over zijn zoon. Ze hadden zich in Tavullia gevestigd en bestudeerden de mogelijkheid voor zijn loopbaanontwikkeling. Mijn vader vertelde me, dat hij samen trainde met Marco Simoncelli, vanaf dat moment onstond onze vriendschap. Ik ben ervan overtuigd dat Franco het potentieel en talent heeft. Hij kan veel doen en resultaten van de hoogste orde bereiken. Tijdens dit seizoen heeft hij reeds in de Moto2, al zijn mogelijkheden getoond. Als ik met hem oefen, zorgt hij ervoor dat ik me zorgen baar, hij is altijd in mijn buurt. Dus ik denk wanneer hij in de MotoGP komt, zal hij een probleem zijn voor al de tegenstanders op de baan."

En de MotoGP?

"Dit is een hoogtepunt voor Franco, zijn eerste. Maar we zijn ook blij om te zien dat voor de eerste keer een coureur  van onze academie naar de MotoGP overstapt. We zijn er trots op en we zijn zeer trots op hem. Hij moet nu al zijn aandacht toespitsen op de volgende races. Het is heel belangrijk en bepalend voor wat er komen gaat in de toekomst."

Laatst aangepast op donderdag, 13 juli 2017 10:04
Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws