Een eerste beeld van de nieuwe Ducati V4

Kardesign werd onlangs gevraagd door het leidende Duitse motormagazine Motorrad om een ​​CGI beeld van de nieuwe  Ducati V4 roadbike te krijgen, we waren allen dolgelukkig.

De V4 vervangt uiteindelijk de V-twin (of L-twin als Ducati het noemt) Panigale en is de Ducati line-up in de showroom en de racebaan voor het WSBK 2019. De exclusieve Tricolor Ducati digitale weergave verscheen prominent op de cover van hun laatste nummer en ook een klassieke rode versie in het magazine.

Het laatste nummer van het Motorrad magazine bevat een exclusieve Kardesign-weergave van de Ducati V4.

Gecreëerd met behulp van een scala aan spionshots van de fiets tijdens ontwikkelingsproeven die zonder twijfel door een zwetende fotograaf werden verborgen, verstopt raken in een stekelige heg en door spinnen en andere zware crawlies worden bedekt, tonen de beelden duidelijk een fiets die aanvankelijk lijkt op een Standaard Panigale L-twin maar bij nadere inspectie heel anders blijkt. De nieuwe fairing zal waarschijnlijk veel schonere lijnen hebben dan de bestaande Panigale.

Een sport, geformatteerde en vereenvoudigde koplamp plus een redesign van de meeste beelden die online bij MCN worden getoond. Het is onduidelijk hoe de staarteenheid anders zal zijn, maar andere shots bij Asfalt & Rubber suggereren dat dit een kleinere eenheid zal zijn. Terwijl  wij de voorvorken als standaard Panigale-componenten zien, is de achterschok opnieuw in een conventionele sleuf achter de achtercilinders geplaatst. De achterbank van cilinders zelf laat zien dat de motor achteruit is gesitueerd waardoor het meer van een V-configuratie is dan de gebruikelijke L-twin met de voorcilinder naar voren gekanteld. Er is enige verwarring over de vraag wat er van het  monocoque frame van de Panigale overblijft of vervangen is door een trellis-item. We hopen dat dit waarschijnlijk zal worden verduidelijkt voor de officiële onthulling van de V4, die later dit jaar op de EICMA-show wordt verwacht.

Laatst aangepast op maandag, 17 juli 2017 08:57

Gerelateerde items (op tag)

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws