IRRC weekend in Chimay met opnieuw een zege voor Joey Den Besten !!!

 

Het Performance Racing Achterhoek team wint met Joey wederom en behoud de leidende positie in het kampioenschap.

Het afgelopen weekend stond Chimay in het middepunt van de roadrace sport in Europa. Joey Den Besten kende met het team uit het Gelderse Hengelo weer een perfect weekend. Het 3de event van het International Road Racing Championschip werd verreden in wisselvallige weersomstandigheden, in het voordeel van de één en nadeel voor de andere.

IRRC Supersport kwalificaties:

De eerste kwalificatie op zaterdag werd verreden onder droge omstandigheden. Op vrijdag kende het team wat pech toen Joey tijdens de training overstapte naar zijn reserve motor om die ook even naar zijn hand te zetten. Na twee rondjes liep echter het blok in gort. Gelukkig was het niet de wedstrijdmotor die het begaf, maar net als in Finland had het team terug pech. Maar Den Besten klokte op zaterdag een tijd van 1’ 43” 8, goed voor een voorlopige tweede tijd. Joey moest echter een seconde toegeven op de zeer snelle Fransman Pierre-Yves Bian. De tweede kwalificatietraining werd verzopen doordat het juist ervoor was gaan regenen. Het was toch belangrijk om het gevoel in de regen te bevorderen. Uiteraard verbeterde geen enkele deelnemer hun tijden.

Race 1 IRRC SSP:

Joey had een mindere start en kwam na de eerste ronde als vierde door. De ronde daarop was hij alweer opgeschoven. Tijdens de derde ronde nam Joey de kop over van Pierre Yves Bian. In een razend tempo wist Joey snel het verschil te maken, hij liet duidelijk zien de snelste te zijn. Met een ruime voorsprong van 12’ 356 sec wist onze noorderbuur Bian achter zich te houden en de Duitser Walther op maar liefst 19” 675sec te zetten. De eerste 25 punten van het weekend waren binnen.

Race 2 IRRC SSP:

De tweede race werd verreden onder plenzende regen. Het was een tijdje droog en Joey hoopte samen met het team op een droge race. Het feestje ging echter niet door omdat het een uur voor aanvang van de race was gaan regenen. Bij de start was het de Fransman Bian die er als een speer van doorging en duidelijk risico nam wamt bij het ingaan van de tweede ronde had hij al een grote voorsprong. Joey had duidelijk wat moeite met de omstandigheden en kwam als vijfde door, een ronde later was hij nog een plaats teruggezakt. Maar de ronde die daarop herpakte Den Besten zich en klom op naar de 4e plek. In de laatste ronde leek het erop dat hij op kon klimmen naar de derde plek, het lukte hem helaas niet, zo kwam Joey als 4de over de streep.

Het team kan terugkijken op een goed weekend. Jammer dat er bij de regenrace net geen podium in zat maar ondanks dat mogen ze tevreden zijn want zij behouden de leiding in het kampioenschap. Komend weekend is hun volgende stop in Schleitz Duitsland voor deelname aan het zeer getoffeerde IDM.. Dit doen ze ter voorbereiding op hun wedstrijd op Schleitz voor het IRRC in augustus.

Laatst aangepast op dinsdag, 01 augustus 2017 14:05
Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws