TOP weekend voor ‘VLIEGEND BRAMMEKE’ Lambrechts in Dijon!!!

Bram Lambrechts sluit BeNeCup SBK weekend Dijon af met een overwinning en een 2de plaats.

De Oost Vlaming zit als gegoten op die Superbike, dat zullen meteen velen begrepen hebben dat ze vanaf nu rekening zullen moeten houden met ‘BRAMMEKE’. Na zijn kwetsuur heeft hij meteen de puntjes op de i gezet. In de kwalificaties was hij zeer efficiënt door een tweede plaats op de grid te verzilveren. Met slechts 3 tientjes na de Duitser Holtz en 6 tienden voor Tim van Ooijen zou het spannend worden. In het team Vigenon liep men een beetje euforisch rond, wat we normaal vinden, voor het eerst dat ze hun coureur in het zadel zetten is het een zeer goed begin.

Race 1: onmiddellijk stoof Bram achter zijn Duitse concurrent aan, hij vertelde stil voor de race dat hij hem niet zou laten gaan. Na een ronde kwam Lambrechts als eerste door net zoals de tweede, het zag er goed uit. Maar onze oosterbuur liet niet af en nam dan in de derde ronde weer de leiding. Bram zette zijn snelste tijd neer in de 6de ronde met 1:22.153 amper 3 tienden van de snelste tijd van zijn voorganger. Van Ooijen bleef netjes achter de Oost Vlaming hangen, hij zette ook in de 6de ronde zijn snelste tijd van de race met 1:22.122. Toen het in de 10de ronde code rood werd was Lambrechts op 1 tiende sec. van de leider genaderd, jammer eigenlijk want hij had meer dan een seconde goed gemaakt. Toch bleek Bram tevreden met die 2de plaats na Holtz en voor Tim van Ooijen.

Race2: deze keer duldde Bram weer niemand voor hem en kwam na de eerste ronde weer aan de leiding door. In ronde 3 was het aan Holtz om het heft in handen te nemen, maar 1 rondje maar toen kwam Bram weer opzetten. In ronde 8 was het wederom de Duitser die overnam, de ronde daarna moest Bram zelfs Tim Van Ooijen voorbij laten. Maar, in de 10de ronde vond Lambrecht het welletjes en hij nam weer de leiding na een stuurfoutje van Holtz. Tim van Ooijen vocht als een duivel en kwam dichter en dichter bij Bram, hij strandde onder de geblokte vlag op 0.236 van een dolgelukkige Bram Lambrechts, Holtz was derde. Yan Ancia 4de, Arnaud de Kimpe 5de, Patrick Quintens 6de en Cedric Fievet 7de. Uiteindelijk werd Ben Stuyck 9de, dus niet slecht van de Belgen. De glorie ging naar het Vigenon team en Bram Lambrechts.

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws