Ducati toont de nieuwe voorkuip van de Desmosedici.

Na de vernieuwde regels op winglets op de MotoGP machines hebben de ingenieurs uit Panigale zich uit de naad gewerkt.

Tijdens de afgelopen testen kregen we reeds een glimp van de zogenaamde ‘Hammer Head‘ kuip te zien. Het Italiaanse merk pakt uit met een totaal nieuwe voorkant. Andere merken opteerden ervoor om de zijkuipen amper  iets breder te maken en de winglets in de kuip te verwerken, uiteindelijk doet Ducati het toch weer een tikkeltje opzichtiger. Of deze kuip  veel effect zal hebben, leren we tijdens de Grand Prix dit weekend.

Lorenzo: “Ik weet zeker dat we een grote stap voorwaarts zullen maken.”

Jorge Lorenzo heeft niet veel van de zomervakantie genoten, na enige dagen was hij weer aan het trainen, alles voorbereiden voor de tweede helft van het seizoen. Na een eerste podium in Jerez is de Mallorcaan nu een grote stap voorwaarts aan het maken in Brno.

Jorge Lorenzo: "We hebben de helft van het seizoen bereikt, na een paar dagen vakantie direct na de Duitse Saschenring heb ik de afgelopen drie weken hard gewerkt om het tweede deel van het kampioenschap voor te bereiden. Brno is een circuit waar ik me heel goed voel en ik denk dat ik met mijn Ducati een goede prestatie kan neerzetten. Het is een baan met veel bochten, allemaal aaneengekoppeld, daarbij ik heb hier veel goede herinneringen. Ik kan niet wachten om met mijn team het concurrentievermogen te verbeteren in de laatste negen ritten van het kampioenschap, ik weet zeker dat we een grote stap voorwaarts zullen maken.”

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws