Mir geeft Fenati een LEL in Brno

De Mallorcaan werkt het af tot perfectie ook in lastige omstandigheden, omdat comebacks veel van de Tsjechische race kenmerken.

Kampioenschap leider Joan Mir (Leopard Racing) heeft zijn voordeel uitgebreid na een natte wedstrijd in Brno. Hij blijft in strijd voor het afhouden van Romano Fenati als het op een duel neer komt. Het weer was nat als de lichten uitgingen, maar het ideale spoor begon meer en meer te drogen als de ronden voorbij tikten. Het podium werd voltooid door Aron Canet na een machtige strijd met een andere Spanjaard, Juanfran Guevara en de Nederlander  Bo Bendsneyder.

De polesitter Gabriel Rodrigo maakte een geweldige start, met Guevara die vanaf P3 zijn teamgenoot via bocht 1 volgde. Mir aanvaarde Fenati in de eerste bocht, maar de Italiaan bleef aanvankelijk voor het veld en begon een prachtige race. John McPhee maakte een fantastische jump, van P19 naar de top tien, met wildcard Tim Georgi die vocht voor wat hij waard was maakte het de Scott heel moeilijk. Nakarin Atiratphuvapat was ongelooflijk goed, aangezien de Thaise coureur snel in de top vier zat werd hij de snelste man op de baan, voorlopig althans. Vooraan  had Guevara de leiding overgenomen van Bendsneyder. Mir was op zijn beurt onder de druk van Atiratphuvapat en Marcos Ramirez. Maar Fenati was aan het naderen, hij leidde een andere groep, en omdat het veld meer verspreid was dan de gebruikelijke Moto3 droge race verlopen.Toen de baan droogde, zagen we een topgroep van vier Bendsneyder, Guevara, Fenati en Mir vooraan, maar er kwam een ​​lastige klant uit de achtergrond. Canet, die begon met P17, maakte steeds meer snelheid eens de omstandigheden verbeterden. Mir nam de voorhand, gevolgd door Fenati, en Canet weerde zich voor het podium tegen Bendsneyder en Guevara, hij werkte het af om zijn prachtige comeback te voltooien.

Vervolgens komt Oostenrijk aan de beurt, waar Mir het afgelopen seizoen zijn eerste zege behaalde. We hoeven niet lang te wachten met de actie, die komt vrijdag op gang.

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws