Staat Xavier Siméon met één been in de MotoGP?

Is het de finale van een droom, een gerucht of gewoon realiteit?

De ondertekening volgend weekend van een nieuw contract in Oostenrijk zou een feit zijn. De mensen rond Xavier Siméon werken zeer hard om hem in de MotoGP te krijgen, er zou een reële kans bestaan dat hij bij Reale Avintia Racing in de plaats van Loris Baz wordt gestald. Eigenlijk was het twee weken stil rond Siméon, niet verwonderlijk, hoe stiller hoe efficiënter er kan worden gewerkt. De aankondiging dit weekend dat Xavier naar de MotoGP komt zou gebeuren...

Dus Zelos zou de laatste tijd de contacten met verschillende teams verhoogd hebben, vervolgens nam het een zeer goede richting na gesprekken met het Avintia team. Er is sprake van een reële mogelijkheid van het verkrijgen van een Ducati GP17.

Wil dat zeggen een echt goede motorfiets met resultaten?

Insider: “als we kijken hoe de Ducati’s van Iannone en Dovizioso werken, weten we dat de fietsen van vorig jaar heel goed lopen, net als deze van Zarco en Folger. Zo zou het onder dezelfde uitstekende omstandigheden gaan en er een reële kans is op een goed resultaat. We weten dat Xavier een zeer professionele coureur is, erg gefocust op zijn fysieke voorbereiding, zijn topsnelheid heeft hij bewezen in het bijzonder door het winnen van een Grand Prix, maar hij heeft niet altijd het doel bereikt dat wij hadden vooropgesteld, met inbegrip van de top vijf.

Hoe gaat het nu als hij naar de MotoGP gaat?

Insider: “ik denk dat het heel goed kan gebeuren. Ten slotte zijn er twee dingen. Het eerste is het echte doel van Zelos en Tacheny, het bereiken van de wens om een Belg in de MotoGP te plaatsen. Wij herinneren er u aan dat wij op 12 juli het volgende artikel plaatsten:

Zien we dan binnenkort een Belg in de MotoGP? Er is geen aanvullende informatie, maar bij Avintia is Loris Baz niet bevestigd voor het seizoen 2018. We weten dat er altijd contact is tussen Zelos en Avintia. Dat er kans bestaat dat we de komende dagen bij het breken van de radiostilte verlossend nieuws krijgen in Spielberg voor de Oostenrijkse Grand Prix.

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws