LE GRELLE ZAL MOETEN OPLETTEN!!!

Sébastien Le Grelle zette tot nu de IRRC Superbike al naar zijn hand, maar Didier Grams (D) en Marek Cerveny (CZ) willen aanvallen in Schleiz.

Het International Road Racing Championship begint het weekend van 18 en 20 augustus in de Schleiz aan de tweede helft van het seizoen 2017. Net zoals in de Supersport klasse zullen de kaarten opnieuw worden geschud in het IRRC Superbike. De Belg Vincent Lonbois, afgelopen jaar overtuigend verzekerd van de titel, liet het IRRC voor het IDM, reden waarom er een nieuwe kampioen IRRC Superbike zal zijn dit jaar.

De overduidelijke titel favoriet is Herpigny-BMW coureur  Sébastien ‘ZEIS’ Le Grelle, hij gaat met 136 punten op zak voor het vierde IRRC-seizoen evenement naar Schleiz. De voormalige Grand Prix, Endurance World Championship en Europees Supersport Kampioen won tot nu toe vijf van de zes kampioenschap ritten. Slechts een jump start in de eerste race in Imatra kon de inmiddels 43-jarige Belg, van de optimale score houden.

De meest belovende Duitse road racer in de IRRC Superbike Didier Grams, bezet momenteel met 102 punten de tweede plaats in de voorlopige stand. Met vier IRRC titels (2010, 2011, 2013 en 2014) en een tweede plaats in (2012), plus de titel in de voormalige Drie-Nations Cup (2009), evenals respectabele resultaten bij de Grand Prix van Macau en een aantal andere road race sportevenementen zoals het Nord West 200, is de 34-jarige de meest succesvolle Duitse Road Racer in de afgelopen jaren.

Le Grelle is nog niet gewonnen, want, nu pas komen mijn favoriete omlopen, Frohburg en Horice, en je mag er ook Schleiz bijnemen,” zei Grams. “De laatste keer dat de IRRC er kwam in het seizoen 2012, was het voor mij uitstekend. Hopelijk komt het deze keer ook goed. Het Didi ‘MAGIC’ Grams G & G-team is op zoek naar de top, daar in Schleiz zullen talloze fans en de sponsors aanwezig zijn.”

Marek Cerveny (101 punten) won de Supersport klasse titel in 2015 en 2016, hij verhuisde dit jaar naar de IRRC Superbike. De Tsjechische BMW rijder had een uiterst goede voorbereiding en verwacht geen problemen, hij veroverde dit seizoen vijf podiumplaatsen en een keer was hij vierde plaats, in de voorlopige stand slechts één puntje achter Grams.

Verder maken Johan Fredriks (Nederland), Erno Kostamo (Finland), Petr Biciste (Tsjechië), Kamil Holan (Tsjechië) en Juha Kallio (Finland) deel uit van de uitgebreide kring van favorieten. Wij allen gaan nog gebukt door het gemis en verlies van Jochem van den Hoek, die zijn leven liet bij een tragisch race-ongeval op het Isle of Man ‘Tourist Trophy’.

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws