MORBIDELLI EN MARQUEZ CLAIMEN EEN 1-2 OP SPIELBERG

De Team Estrella Galicia 0,0 MarcVDS coureurs Franco Morbidelli en Álex Márquez domineerden de Oostenrijkse Grand Prix met een indrukwekkende één-twee op Spielberg.

Het was een puike prestatie door beide rijders die alle weerstand en de zware druk van de Zwitserse uitdager Tom Lüthi die derde eindigde ontweken. Belangrijker nog, het was een cruciaal resultaat voor Morbidelli in zijn kampioenschapscampagne voor de Moto2 titel. Dit was Morbidelli's zevende overwinning op 11 wedstrijden en hij is nu 26 punten weg van Lüthi in de titeljacht, waarbij Márquez de derde plaats in de stand is consolideert. Met nog zeven wedstrijden heeft Morbidelli 207 punten met Lüthi op 181 en Márquez op 153. De 25 ronden race op het schilderachtige en ultra-snelle Spielbergcircuit was een rush van start tot finish. Gekenmerkt door Morbidelli's onberispelijk racemanagement, nadat hij de leiding had genomen van bij de start en voluit naar geblokte vlag vloog.

Morbidelli weigerde toe te geven aan de hoge druk, opgevoerd door zowel Márquez als Lüthi, voornamelijk in de rem zone op drie, zeer uitdagend maar hij hield stand tot de overwinning.

Van de 3de ronde was Márquez goed opgewonden met het schouder aan schouder duel met Lüthi, de Spaanse ster haalde het voordeel naar zich om de tweede plek op het podium te beveiligen. Een late uitdaging van Miguel Oliveira voor een podium eindigde voor de Portugese coureur met een behoorlijk zware crash. De laatste keer dat Team Estrella Galicia 0,0 MarcVDS een 1-2 behaalde in de Moto2 was in 2014 tijdens de Grand Prix van San Marino met Tito Rabat en Mika Kallio. Rabat won toen de Moto2 wereldtitel.

Franco Morbidelli: "dit is een cruciale overwinning voor mij in het kampioenschap en komt op het perfecte moment na mijn slechte uitslag in Brno afgelopen weekend. Ik kwam gefocust naar hier om een ​​goede job te doen en hoewel we vrijdag langzaam begonnen, werkte mijn team heel goed en gaf me een geweldig pakket mee om te gaan voor de overwinning. Ik ben erg blij voor deze zege en dank aan iedereen voor hun steun."

Álex Márquez: "ik heb veel plezier beleeft aan deze race, vooral in de strijd met Tom, die heel dichtbij kwam. Eigenlijk dacht ik in de race dat ik de kans had om Franco te kloppen, maar, ik maakte een klein foutje op drie en verloor het directe contact hem. Maar ik ben erg blij om op het podium te staan, het was geen gemakkelijk weekend op dit circuit, dus dit is een belangrijk resultaat voor mij."

Team Principal Michael Bartholemy: "het was een fantastische race. Het kan niet beter dan eerste en tweede eindigen, dus een geweldige prestatie van Franco en Álex. Het was een belangrijk resultaat voor het Team Estrella Galicia 0,0 MarcVDS omdat onze beide renners voor Tom Lüthi finishen, de kampioenschapspunten zijn waardevol, dus ik ben er erg blij mee. Ik wens het beste voor Miguel Oliveira, die lijkt OK te zijn op na wat een onaangename crash bleek.”

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws