IDM ASSEN: VINCENT LONBOIS HAALT NET HET PODIUM NIET !!!

De Herpigny coureur komt langzaam maar zeker in de top 5 en finisht op een 4de plek in race 2.

Vincent stond op de 9de plaats op de grid, toch bijna 3 sec van de pole rijder Reiterberger. Er zijn nog veel details te klaren en aanpassingen te doen, maar alles komt op zijn plooi. Op de derde rij moeten starten is nu ook niet zo heel ver, maar het gezelschap vooraan mag gezien zijn, Reiterberger (BMW), De Boer (BMW), Bijsterbosch (YAMAHA), Ianuzzo (SUZUKI). Gezien de wisselvallige weersomstandigheden niet slecht te noemen, de baan was voor zaterdagnamiddag nooit helemaal droog.

Race 1: met een minder goede start mocht Lonbois op zoek naar de top 10. Hij verloor behoorlijk veel tijd in de eerste bocht met de gevolgen van dien. Een heel gecompliceerde wedstrijd met uiteindelijk als 11de onder de geblokte vlag.

Race 2: was stukken beter met deze keer een goede start. Vincent klom snel op naar de kop van de wedstrijd. De setup van zijn BMW was veel beter nu. Hij kwam in het spoor van Pepijn Bijsterbosch die alles bewerkstelligde om voor te blijven. Pepijn zijn remzones en bochten werden nogal hoekig en soms op de limiet bewerkt, hij was trouwens in bepaalde sectoren vrij trager dan Lonbois. De battle duurde tot Pepijn zijn motor opblies en het code rood werd, de klassering is volgens de laatste ronde voor rood, de Duitse regels zeggen dat iedereen in de uitslag staat. Dus Vincent was heel dicht bij zijn eerste podium.

Volgend weekend is het IDM op de Lausitz ring.

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws