LE GRELLE ZET DE TEGENSTAND EEN NEUS IN SCHLEIZ

Sebastien Le Grelle was verwittigd en hield rekening met het dreigend gevaar van zijn naaste concurrenten.

Le Grelle kwam pas aan op vrijdagavond in Schleiz, op zaterdagmorgen besefte hij meteen dat hij misschien wat zou tekort schieten. Hij schreef zich stantepede in voor de BeNeCup, klaar om er onmiddellijk aan te beginnen.

BeNeCup Q1: Sebastien nam de tijd om allerlei dingen te regelen en zijn set-up bij te stellen, zijn tijden waren wel niet naar zijn smaak. De snelste tijd was voor Yan Ancia met 1:30.414 voor Didi Grams 1:30.709 die vroegtijdig binnen kwam met technische problemen, Le Grelle klokte pas de derde tijd 1:30.866, bij de juniors was Ben Stuyck de snelste 1:33.775 voor Steven Galens 1:35.122 en Didier Mention 1:35.832.

IRRC Q1: die tijden moesten kost wat kost naar beneden, de Waal haalde meteen alle aandacht toen hij er hard tegen aan ging en het ritme aantoonde. Marek Cerveny volgde de hostiliteiten van kortbij samen met Fredriks van Ooijen en Grams die een beetje teleur stelde. Le Grelle klokte 1:28.886, goed voor de snelste tijd tot nu voor Cerveny op een 0.552, Johan Fredriks maakte het af als derde met 1:30.174.

BeNeCup Q2: kort na de pauze mochten de heren er terug in vliegen voor een tweede kwalificatie, bij de eerste was het fris en bij de tweede kwam de zon er door. Le Grelle ging hier nog sneller en sloot af met een tijd van 1.28.566 wat ruim een seconde sneller was dan Yan Ancia 1:29.775 en Tim van Ooijen 1:30.147. De Pole-man was gekend, bij junior klasse bleef Stuyck met de beste tijd 1:33.017, ruim een halve sec. sneller dan zijn vorige rit. Steven Galens was anderhalve sec. sneller en zette 1:33.527, de derde tijd van Didier Mention werd ook verbetert men een sec. 1:34.812.

IRRC Q2: hier was het erop of er onder, na  de eerste ronde waren de favorieten aan het werk aan hun tijd voor de polepositie. Le Grelle beukte er op los, eerst was Cerveny zijn felste tegenstander, wat later kwam Didi Grams en zette net na Sebastien 1:28.431 tegenover de pole van Le Grelle 1:28.249. Een verschil van 0.182 tussen de twee eerste rijders op de grid, Cerveny was de derde met 1:28.481, Petr Beciste 4de 1:29.410 en Johan Fredriks 5de met 1.29.416. Met deze tijdsverschillen waren we een harde strijd te verwachten, een half uur na deze kwalificatie de BeNeCup Race 1: Tim van Ooijen nam de holeshot voor Yan Ancia die vrij vlug Le Grelle zag voorbij komen die op zijn beurt ook Van Ooijen pakte. Maar, het liedje van Sebastien was een paar bochten verder uitgezongen toen hij een fout beging en rechtdoor ging in de chicane. Na de 1ste ronde kwam Sebastien als 5de door na Grams, en zijn tegenzet kon beginnen, want in een race van 15min. + een ronde moest het snel gaan. Sebastien had drie ronden nodig om naar de tweede plaats te vlammen, 2,5 ronden later was hij Grams die ruim 2sec. voor was voorbij. 1ste werd Le Grelle voor Didi Grams op 3.688sec. de Duitser Danny Märtz eindigde als derde, Le Grelle kon met een gerust gemoed naar zondag toeleven.

IRRC Race 1: nog wat frisjes maar zonnig, 36 deelnemers namen de start. Le Grelle schoot als 1ste weg en sloeg onmiddellijk een kloofje op Didi Grams. Sebastien hield het 8 ronden vol, maakte tot hij in de grindbak belande en hij ver na Cerveny terug op de baan kwam. Grams was gaan vliegen maar hij pakte in de voorlaatste ronde Cerveny om nog 2de te eindigen.

IRRC Race 2: een dreigende regenbui? “De racedirectie stuurde alles in het honderd.” Bij het verlaten van de vooropstelling begon het lichtjes te druppelen, achteraan op de omloop was de baan goed nat en iedereen stond er wat sip bij. Het bord wet-race verscheen, banden kunnen gewisseld worden, dan verscheen een bord met 3 dan 1 en uiteindelijk 2 opwarmronden. Iedereen vroeg zich af wat hier gaande was, dan stuurde de wedstrijdleider alle deelnemers van de grid naar de pitstraat. Verbijstering alom, het duurde nog wel een half uur voor de groep de baan opging met als laatste Didier Grams. Die koos voor intermedium rubbers, de rest regenbanden, dan was het al goed aan het opdrogen.

Uiteindelijk dan toch de start, 17min. + een ronde, Cerveny startte als snelste voor Grams en Le Grelle, na de eerste ronde was Sebastien aan de leiding en stond die niet meer af. Tweede was Cerveny, op de valreep werkte Grams zich moedig naar een vierde plek, terwijl de jonge Fin Erno Kostamo verdiend 3de werd.

Volgend weekend afspraak in Hôrice Tsjechië.

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws