BELGISCHE JUNIOR RIJDERS IN DE BLOEMEN GEZET IN DUITSLAND

Zowel in de BeNeCup SSP als de SBK waren de junior coureurs naar Schleiz afgezakt.

SSP Q1 en Q2: 28 rijders waren present voor de Q1, en onmiddellijk zette Deldycke de klokken juist. Hij hield mooi de Duitser Maximilian Moutschka op een zucht achter zich 0.142sec., de 2de junior rijder was Gregory Dewilde 8ste algemeen die zijn Yamaha aan gort reed, op maar liefst 3.197sec. en Boris Liègeois 10de algemeen op 3.466sec. Meersman was als vierde de beste Inter, Mike “TEXAS” Ceuppens was 2de. In de Q2 verbeterde iedereen hun tijd, Deldycke bleef de snelste maar Kenny Meersman was twee tiende seconde achter. Gregory Botty maakte veel progressie en klokte een 18de tijd. Jimmy Wauters 26ste was trager dan zijn eerste kwalificatie.

SBK Q1 en Q2: Inters Le Grelle en Ancia stonden 1 en 2 op de grid, Ben Stuyck als 15de was de snelste junior 1:33.017 twee plekjes later Steven Galens 1:33.527, Didier Mention was de derde junior rijder.

Races SSP: een kolfje naar de hand van Inter Kenny Meersman die recht naar de overwinning reed. Bij de juniors had Deldycke ook al geen tegenstand en werd derde algemeen. Boris Liegeois pakte terug de 2de plek en Botty derde. In de 2de race was de regen grote spelbreker, maar Meersman lapte alles aan zijn laars en won weer. Hier was Boris Liegeois de beste junior en zelfs 4de algemeen, Botty mocht mee op het podium als 2de voor Deldycke die na aan val nog 10de algemeen en derde.

Races SBK: hier is Le Grelle na een paar foutjes in de eerste ronde op achtervolgen aangewezen. Tim van Ooijen lukte de holeshot voor Yan Ancia, die snel Le Grelle ziet voorbij razen voor hij wat later rechtdoor gaat nadat hij ook Tim voorbij stoof. “Ik was verast door de sportiviteit van Le Grelle, hij pakte me koud in de hoek van de bocht maar liet me naast hem, hij kon me makkelijk de weg afsnijden, hoed af voor hem.” Zei van Ooijen na de race die hij beëindigde als 4de voor Ancia. Ben Stuyck werd eerste junior voor Galens en Mention. Bij aanvang van race 2 waren de IRRC kanonnen niet aanwezig en Ancia deed wat hij wouw, winnen. Tim van Ooijen werd 3de algemeen, Ben Stuyck sloot terug af als overwinnaar bij juniors. Steven Galens was nog eens 2de voor Mention en Bjorn Pauwels. Na deze verplaatsing kunnen de rijder even uitrusten voor zij terug aan de slag kunnen in Mettet het weekend van 9 en 10 september.

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws