THOMAS LUTHI VERVOEGD HET MarcVDS MotoGP Team VOOR 2018

Het team Estrella Galicia 0,0 Marc VDS is verheugd u aan te kondigen dat zij een overeenkomst hebben bereikt met Thomas Lüthi, de Zwitserse renner zal in 2018 tot het Team Estrella Galicia 0,0 MarcVDS MotoGP team behoren.

De voormalige 125cc wereldkampioen en een huidige Moto2 coureur strijdend voor de titel, wordt teamgenoot van de huidige Moto2-kampioensleider Franco Morbidelli, op de Honda's RC213V-machines in het vierde seizoen van het Estrella Galicia 0,0 Marc VDS-team in de topklasse.

Lüthi is geboren en opgegroeid in Linden in de buurt van Emmental in Zwitserland. Hij begon met racen op pocketbikes, en won twee titels voordat hij naar de 125cc tweetaktmachines overstapte.

Lüthi maakte zijn debuut in de 125cc klasse in de Duitse Grand Prix van 2002. In 2005 won de Zwitserse coureur zijn eerste Grand Prix-overwinning in Le Mans. Met drie overwinningen dat seizoen werd hij door Mika Kallio met vijf punten verslagen voor de 125cc wereldtitel. Hij verhuisde toen drie seizoenen naar de 250cc categorie die in 2010 de Moto2-klasse werd. Lüthi was slechts eenmaal in zeven seizoenen buiten de top vijf. In 2016 zagen we vier racewinnaars en hij eindigde tweede in het kampioenschap achter Johann Zarco. Thomas won negen podiumplaatsen in 2017, waaronder een racewinst in Brno, Lüthi ligt op dit moment tweede in het Moto2 kampioenschap, hij heeft 26 punten achter Morbidelli. Lüthi heeft ook MotoGP ervaring, in 2016 heeft hij voor KTM getest voordat ze in 2017 in het MotoGP WK aankwamen.

Marc van der Straten, Voorzitter, Marc VDS Racing Team: "Er waren een aantal opties open voor ons toen we op zoek waren naar een MotoGP rijder voor het seizoen 2018, maar Thomas Lüthi was onze unanieme keuze, ondanks dat hij een MotoGP-rookie is. Een voormalige 125cc wereldkampioen, zijn consistentie over zeven seizoenen in Moto2 is ongelooflijk, met een zesde plaats in 2013 de enige keer dat hij buiten de top vijf in het kampioenschap  afgeronde. Hij was steeds een geduchte tegenstander in de tussenklasse en dit jaar is dat niet anders, met zijn consistentie maakte hij weer een grote bedreiging voor onze titel aspiraties. Tom is een goede pasvorm voor ons team en ik ben blij en trots om hem te verwelkomen in de Marc VDS Racing familie.”

Laatst aangepast op woensdag, 30 augustus 2017 08:44
Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws