SEBASTIEN LE GRELLE BEPERKT DE SCHADE

Na Schleiz reisde het IRRC naar Tsjechië (Horice), het feest was overrompelend, Le Grelle won niet maar zette wel de snelste ronde in de 2de race op zijn naam.

Het weekend werd een beetje overschaduwd door een paar zware crashes, voor de rest, geweldig. Le Grelle begon op zaterdag zeer voorzichtig, hij nam zelfs niet deel aan de vrije training van tien minuten op een door de regen van de voorgaande nacht geteisterd bosgedeelte en druipnat. In Q1 liet hij een derde tijd optekenen op 1.879 van de lokale rijders Marek Cerveny en Kamil Holan. Na de nodige aanpassingen was het tijd voor een nieuw stukje spektakel, Sebastien wachtte tot het goede moment aangebroken was, tot we in de laatste 7min waren. Le Grelle plaatste zijn eerste snelle tijd 2:16.235, goed voor een 2de plek op de grid 0.315 na Cerveny. Toen Sebastien terug in een heel snelle ronde was werd zijn rush onderbroken door een trage rijder, in bocht 3 na de start schoof hij van de baan, zonder schade. Met 2:15.920 had Cerveny de pole voor Le Grelle 2:16.235 en de Zwitser Lukas Maurer 2:17.042. Op zaterdagavond koelde een stevig onweer de gemoederen, maar zondagmorgenvroeg floten de vogeltjes in de zon.

Race 1: toen het tijd werd voor de 10 ronden race stonden net voor de lange klim naar het bos, de eerste die voorbij stoof was de derde op de grid Maurer. De Zwitser ging zo fel te keer, maar, verloor in de 2de ronde de controle over zijn Kawasaki op post 5, met code rood en een herstart tot gevolg. Ruim een half uur later mochten de protagonisten terug aantreden voor 7 ronden, Cerveny had goed opgelet en was als eerste weg, maar voor ze de helft van deze ronde hadden afgelegd was het terug rood. In dezelfde bocht als daarnet ging de Oostenrijker Robert Heitzinger liggen en mocht de race directie zich klaarmaken voor een nieuwe start over 5 ronden. Le Grelle was terug niet zo goed weg en kwam als derde voorbij. In een wedstrijd over 5 ronden kon hij amper een vuist maken naar Didi Grams die 2de werd na Marek Cerveny.

Race 2: het bleef warm en droog, we stonden opgesteld beneden in het centrum van het dorp toen de meute werd losgelaten. Alweer was Cerveny lichtjes afgescheiden de haakse bocht door voor Grams en Petr Beciste, Le Grelle was pas 4de. Vanaf de 2de ronde ging hij op zoek naar die 3de plek, in ronde 3 pakte hij de Tsjech en ging resoluut op zoek naar Didi Grams. Toen onze Belg in het achterwiel van de Duitser zat maakte die een foutje en werd onmiddellijk teruggewezen naar de 5 plaats waar hij zou blijven. Le Grelle kwam nog heel dicht bij Cerveny en strandde op een 2de plaats op 0.315sec. Petr Beciste mocht mee op het podium.

De finale van het IRRC zal beslissend zijn in Frohburg volgende maand.

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws