DOVIZIOSO STUNT IN SILVERSTONE EN LEIDT HET KAMPIOENSCHAP

Kampioenschap drama in de Britse GP als Marquez wegvalt en 'DesmoDovi' wint de 2017, OCTO BRITISH GRAND PRIX.

Andrea Dovizioso is dit seizoen de eerste GP coureur om vier wedstrijden te winnen, de Italiaan behaalde opnieuw een tactische masterclass zet. Als tweede, maar niet in staat om in de ​​laatste ronde zijn achterstand goed te maken, Maverick Viñales, met de vroege leider Valentino Rossi rond hij het podium af.

Het was Rossi die als eerste wegschoot, de negenvoudige wereldkampioen kwam als de bliksem weg van de voorste rij en verdween in de verte van de beginfase. Achter de 'DOCTOR' leidde Marquez een treintje van vijf rijders met Cal Crutchlow, Viñales, Jorge Lorenzo en Dovizioso. Marquez kreeg het even warm, maar de coureur uit Cervera bleef het beheer van het achtervolgersgroepje behouden.

Dovizioso en Lorenzo tikten elkaar even aan en de groep begon weg te trekken van de 'Spartaan', net zoals Rossi op zijn eentje wegtrok. Het spelletje van hoog octaan schaken bleef een onderonsje met vier,  zij hielden Rossi binnen schot, tot een plotselinge rookwolk van Marquez het kampioenschap ernstig dooreen zou schudden.

Het leek er op dat ze met vier, met Rossi inbegrepen naar de finish afstevenden. En dat gebeurde ook zo, met Dovizioso die met nog drie ronden voor de boeg langs zijn landgenoot kwam, snel gevolgd door Viñales. De 'DOCTOR' probeerde nog terug te vechten, maar het duo bleek net iets te snel terwijl de laatste ronde naderde. Met overtuiging trok de Ducati een kloofje, zouden ze de Yamaha kunnen afhouden. Het was ongelooflijk spannend, aangezien er nog twee ronden van 5.9km om Silverstone af te ronden op de teller stonden. Dovizioso behield het voordeel en nam zijn vierde overwinning van het jaar. Viñales werd tweede, om met Rossi het podium af te ronden. Crutchlow, die niet goed genoeg was om een beweging te maken, nam de vierde plaats.

Lorenzo reed een geweldige race om als vijfde te finishen, slechts 3,5sec na zijn teamgenoot. De 'Spartaan' overwon Johann Zarco in de laatste fase van de race en hield de Fransman achter zich.

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws