SASHA DE VITS: MISANO HERE WE COME

Het was de laatste tijd een beetje stil rond Sasha, “de maand augustus was een heel druk voor mij en mijn familie.”

Het begon met de wedstrijden op Brno in Tsjechië, een geweldige track met veel snelle bochten, ook voor de kijkers  is het een zeer leuk circuit, door de manier waarop het gebouwd is kan je veel zien. Met de omliggende bossen doet het me een beetje denken aan Francorchamps.

Het was de eerste keer dat hij in de kwalificaties zo goed was, hij klokte een 12de positie die veel beter was dan de vorige wedstrijden! Maar de eerste race ging niet zoals gepland met een 16e plaats, de tweede wedstrijd was beter met een 10e plaats. “Het lijkt erop als het regenachtige omstandigheden zijn, dat ik meer vertrouwen heb, met dat vertrouwen is het racegevoel veel sterker. Misschien omdat het bij ons veel regent dat we daar ook meer met vertrouwd zijn. Van Brno reisden we door naar Oostenrijk, waar we een paar dagen op een camping verbleven om wat bij te komen. Het weekend daarop was het tijd voor de Red Bull Ring. Wat een lay-out, omringd door bergen met een grote stier in het midden van het circuit.”

Het is een erg snelle omloop met slechts 9 bochten, de rest zijn rechte stukken waar het gashendel open staat”het was echt leuk voor mij, daarbij kon ik me kwalificeren op 16de plaats en in 18de eindigden in Race 1 en 16de in Race 2.

Ik heb mijn eerste rit een straf gekregen vanwege een jump start, echt frustrerend, want ik was toen op de 10de positie aan het rijden. Eigenlijk was ik niet zo blij met de resultaten, maar het was toch een positief weekend, ik kon een zeer goede ronde de 2e race rijden, slechts 0,5 seconden verschil met de snelste ronde tijd.”

Heb je tijd genoeg om te oefenen?

Jazeker ik ben ook onlangs bij 2Race gaan rijden met de KTM, die krijg ik ter beschikking om te trainen. Ik ben KTM Belgium zeer dankbaar voor de ondersteuning die ik ontvang! Klaar voor de uithoudingsvermogen: Nu kan ik niet wachten om volgend weekend naar Misano te gaan!

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws