VALENTINO UP-DATE

Na de Grand Prix van Misano die dit weekend plaatsvindt, wordt op 24 september voor de volgende MotoGP afgereisd naar het circuit van Motor Land Aragon.

Valentino zal zijn uiterste best doen om te proberen deel te nemen aan het Spaanse evenement. Na zijn recente fracturen kondigde het medische team aan dat Rossi een herstelperiode van 30 tot 40 dagen zou nodig hebben. Door die uitspraak zou hij uiteraard de race van Aragon missen, maar, men weet dat topsporters tot heel aparte dingen in staat zijn. Men wil dus niet wachten tot de GP van Japan die plaats vindt op 15 oktober.

Rossi bleef maar één nacht in het ziekenhuis, terwijl een langer verblijf oorspronkelijk werd overwogen. De breuken zijn net en de spieren niet beschadigd. Het gaat niet om open fracturen, zoals eerder vermeld en het geval was voor Valentino in Mugello in 2010. Bovendien kan hij vertrouwen op zijn uitstekende "fitnesscoach" Carlo Casabianca, die professioneel geniet van een goede reputatie. Dit laat hem toe 22 dagen erna de eerste test sessie te rijden, te vergelijken met de 30 tot 40 dagen, voorgenomen door de chirurg die hem opereerde, Dr. Raffaele Pascarella. "Valentino heeft vrijdag al een paar stappen onder mijn leiding genomen op krukken, en door zijn goede conditie laten we hem naar huis," zei de dokter, maar hij wil zelf geen voorspellingen maken. "Valentino maakt de beslissingen, dat doet de dokter niet. Maar niemand heeft een kristallen bol."

Matteo Flamigni bezocht Rossi vrijdagnamiddag en werd verrast door zijn goede vorm: "toen ik Vale zag, kon ik niet geloven dat hij nog een paar uur eerder op de operatietafel lag. Hij heeft een gekke kracht."

Lin Jarvis, directeur van Yamaha Motor Racing, kwam hem ook vrijdag bezoeken, gevolgd door teammanager Massimo Meregalli en zijn mekanieker Silvano Galbusera.

Het kan interessant zijn om te onthouden dat Vale, Silvano Galbusera had ontmoet na zijn ongeluk in Mugello, toen hij voor het eerst op een R1 Superbike klom. Galbusera is dezelfde man die Cal Crutchlow en James Toseland begeleide.

Als Valentino tijdig terugkomt om deel te nemen in Aragon, zal hij zeker niet op zijn best zijn. Hij zal problemen hebben, vooral op het niveau van de steun op de voetsteun aan de kant van zijn gebroken been. Maar hij verliest de hoop op de titel niet, en elk punt dat hij in Aragon scoort kan van onschatbare waarde zijn voor het vervolg van het kampioenschap.

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws