STEFAN BRADL: "ik verkies liever een huis te kopen in plaats van een plaats in MotoGP"

De onderhandelingen blijven doorgaan en de MotoGP 2018 plekjes zijn nu bijna compleet.

Voormalig Honda en Aprilia coureur in deze categorie, Stefan Bradl rijdt nu in Superbike klasse bij Ten Kate Honda. Er was sprake dat hij Jack Miller of Tito Rabat zou vervangen bij Marc VDS, maar uiteindelijk kreeg Tom Lüthi de voorkeur.

Het zou leuk geweest zijn om voor MarcVDS te rijden, maar ik ben steeds realistisch geweest, ik wist ook dat er andere kandidaten waren," zegt Bradl. “Tom heeft het contract en hij verdient het. Hij is jarenlang heel goed en regelmatig in de Moto2 geweest, dit moeten we erkennen. Ik kan Tom alleen feliciteren en hem het beste toewensen. Als MotoGP testrijder bij KTM, hij heeft hij al veel kilometers gereden met een 1000cc machine. Je zult zien hoe hij het voor mekaar krijgt met de Honda. Hij heeft ook een zeer sterke teamgenoot met Franco Morbidelli, maar terzelfdertijd ook sterke concurrentie, dat is duidelijk. Tom zal niet zoveel tijd hebben als in de Moto2 om zich aan te passen.

Bradl kreeg uiteindelijk ook een kans bij Avintia, maar dat heeft hem niet al te veel kunnen boeien. "Dat Simon als 20ste van het Moto2 wereldkampioenschap bij Avintia de kans kreeg, moest ik in vraag te stellen. Hij brengt veel geld mee, dat is duidelijk. Deze situatie laat echter zien dat het team niet de beste financiële middelen heeft. Barbera was extreem slechter dan vorig jaar. Het had een goed seizoen in 2016, dit jaar was het slechter. De redenen waarom ken ik niet precies, daarbij spreekt het hele team 95% Spaans. Dit is extreem moeilijk als je jezelf niet eens in het Engels in zo'n team kan verwoorden. Hoe moet je op een fatsoenlijke manier communiceren u met de mensen?

Je kan ook begrijpen dat geld van tijd tot tijd een rol speelt. Ik zal zeker geen plek kopen voor een half miljoen euro, alleen om te kunnen rijden in MotoGP. Ik weet hoe ik geld kan verdienen met mijn geld, Ik verkies mijn geld te beleggen in onroerend goed, om er later wat te hebben."

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws