MARKUS REITERBERGER 2018: SUPERSTOCK OF SUPERBIKE?

Is de toekomst van de Duitse top coureur onzeker?

Met een 13de en een 9de plaats in het World SBK als wild kaartrijder op de Lausitzring, leverde Markus Reiterberger een solide prestatie. Na 2013 en 2015 schreef Markus Reiterberger de IDM Superbike voor de derde keer op zijn naam. Voor hem en het Van Zon Remeha BMW team van Werner Daemen is het duidelijk dat ‘REITI’ in een hogere categorie thuis hoort. Het IDM is niet snel genoeg voor hem, of zou misschien de BSB een uitkomst kunnen bieden.

Laat het duidelijk zijn dat de Kawasaki, Ducati en Yamaha zitjes bezet zijn voor de 2018 in het World SBK. Bij Honda en Aprilia staat de 23-jarige Duitser niet op de lijst, bij MV Agusta ook niet. Hij wil absoluut niet naar Althea BMW terugkeren, daarbij maak je op een privé machine geen enkele kans op een top 5 ambitie.

Reiterberger’s manager Werner Daemen werkt zich uit de naad om zijn protegé in een goed team te plaatsen voor 2018. De Belg zou zeker in het World SBK zijn met zijn IDM team en Reiterberger, maar hij had tot nu niet de nodige budgetten.

Er wordt overwogen om met de Reiti naar het 2018 Superstock-1000-EM te gaan, die zal worden verreden als onderdeel van de Europese World SBK evenementen. Dan zou de coureur en zijn team zich misschien in het juiste kader zitten om zich voor te bereiden tegen de komst van de nieuwe BMW S1000RR 2019. En volgens Werner Daemen zou het kunnen dat BMW zijn team selecteert in het teken voor het wereldkampioenschap en ze daarbij ondersteunt.

"Ik hoop dat we zo snel mogelijk bij elkaar kunnen komen in het WK," vertelde ‘Reiti’ aan SPEEDWEEK.com. "We hebben geen slecht figuur geslagen op de Lausitzring, we hebben alleen de kans nodig om het weer te doen. Ik ben het team en de mekaniekers zeer dankbaar om die week gratis voor me werken, iedereen heeft hun eigen budget in handen genomen en veel energie gevonden.”

Met het Werner Daemen IDM team van heeft Reiterberger tot nu toe vier wildcard-activiteiten uitgevoerd. Hoe vergelijken de teams in vergelijking?

"Ik zag op de Lausitzring wat we op één weekend hebben ervaren," merkte Obinger op. "We hebben elke dag verbeterd, zoiets heeft men nodig in het wereldkampioenschap. Met drie testdagen en drie dagen aan het eind van de wedstrijd hebben we de fiets vooraan gebracht. Als we de gelegenheid hadden om meer te doen, dan zou er in ieder geval iets meer in gezeten hebben. In mijn vorige team heb ik dat gemist, de motor was zo en niet anders. Met mij ging alles niet zo soepel als in het team van Werner. Daar loopt iedereen euforisch en met 100 procent inzet. Iedereen wil zijn omgeving verbeteren, men blijft ervoor gaan, iedereen wil me een betere fiets geven, dus men motiveert elkaar. Gustl Auinger vertelde me een goede zin. Hij sprak met Marc Márquez en vertelde hem dat het een zonde was om in de bocht met meer dan 300 km / h in Spielberg te vertragen. Marc zei, vertrouw in de technologie en het team maakt dit mogelijk, dat moet lukken. Je kan niet alleen sneller rijden, omdat iemand zegt dat alleen het team kan."

Het is beter voor mij om allen als een ​​familie te hebben,” zegt Reiti. "Het is ook leuker en op een gegeven moment komt het succes. Als je te stijf rondloopt, is het gewoon als een normale baan, het is niet leuk. Ik weet nog niet hoe het in 2018 zal gaan. We zijn niet meer van plan voor het IDM te kiezen, ik wil een stap hoger gaan, vooral met mijn huidig team."

Markus Reiterberger werd nog 2de afgelopen weekend tijdens de Bol d’Or op het circuit van Le Castellet. ‘REITI’ was ingehuurd door Rico Penzkofer voor deelname aan de 24u race samen met Alessandro Polita, Danny Webb en Petr Besiste in het team WEPOL BMW MOTORRAD BY PENZ13.COM.

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws