GEEN IDM 2018!!!

Het is over en uit voor het Duitse motorfiets kampioenschap!

De werkgroep Motorsport IVM heeft besloten dat vanaf 2018 het prestigieuze IDM Kampioenschap zal ophouden te bestaan. Wie wil kan de laatste van het seizoen 2017 bijwonen in Hockenheim als ‘De laatste IDM-race’.

Tijdens de vandaag gehouden vergadering van de werkgroep Motorsport Motorcycle Industry Association Duitsland (IVM) werd bekend gemaakt dat er geen levensvatbaar concept voor de voortzetting van het Internationale Duitse Motorcycle Championship (IDM) in 2018 gevonden werd. De werkgroep Motorsport in IVM, dat bestaat uit de bedrijven BMW Motorrad, Honda, Kawasaki, Suzuki en Yamaha Duitsland, werd twee weken terug gehouden voor de seizoen finale op Hockenheim, die plaatsvindt van 29 september tot en met 01 oktober. Ondanks talrijke intensieve discussies kon geen concept gevonden worden die de succesvolle implementatie van de IDM in 2018 zou waarborgen.

IDM: Het beest is dood

Dit betekent dat het Duitse kampioenschap de laatste overige financiers heeft verloren: de motorfietsfabrikanten of beter invoerders. Omdat de bureaucraten en series makers er al jaren niet in geslaagd is, om een ​​breed kijkers publiek en een brede basis van sponsors te inspireren. Het Britse kampioenschap, de BSB, werd vaak genoemd als model. Maar de Britse markt is anders, de Britse teams en mentaliteit en ook de Britse fans zijn anders. Helaas, moeten de fans noch de fabrikanten echt verdrietig zijn. Omdat wat aan de andere kant grandioos werkt, zijn hobby wedstrijden en trackdays voor een ondertussen echte waaier van motoramateurs. Hier staan de inmiddels onbetaalbaar machines niet alleen op de parkeerplaats voor het circuit, maar worden verplaatst naar de baan zelf. Voor koele beelden en het bereik van duizenden race track drivers met hun social media accounts.

In 2017 werden opnieuw mouwen op gesloofd, maar het was te laat.

Natuurlijk is de situatie verdrietig voor de Duitse sportfans. Na lang vergaderen werd in 2017 het 'IDM' toch verreden. Veel te laat voor het seizoen 2017, een laatste en ambitieuze poging om het kampioenschap op te starten, is eventjes gaan heropleven. Er werd zwaar geïnvesteerd, hard gewerkt en alles uit de kast gehaald. Maar het was te laat. Het IDM is dood, dat is het eigenlijk al 10 jaar, maar de fabrikanten en invoerders hebben nu de kunstmatige ademhaling gedeactiveerd.

(Vertaling van Nils Müller)

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws