XAVIER SIMEON NAAR DE MOTOGP

De naam van de 24ste MotoGP coureur 2018 is bekend!!!

Xavier Siméon zou het laatste beschikbare plekje hebben bemachtigd bij Avintia. Nadat Tito Rabat aan de vooravond van de Grand Prix van San Marino werd geofficialiseerd, was het huiswerk van het team Avintia Racing nog niet af. In  Motorland Aragon kondigde men de komst aan van Xavier Siméon in hun team. De Belgische rijder ondertekende een coureursovereenkomst voor twee jaar, voor de seizoenen 2018 en 2019.

Xavier Siméon is 28 jaar oud, hij klimt voor het eerst naar de hoogste klasse na 12 jaar dienst in verschillende  kampioenschappen. Na zijn internationale debuut in de Superstock 600, waar hij in 2006 de titel behaalde, hij stapte toen over naar de 1000, in 2009 ging hij naar de Moto2. Hij rijdt momenteel zijn achtste opeenvolgende seizoen in de Moto2. Zijn beste campagne tot nu toe is die van 2015, die begon met een tweede plaats in Qatar, gevolgd door een polepositie in Texas, voor hij de overwinning in Duitsland pakte, uiteindelijk het beëindigde hij als zevende dat jaar in het kampioenschap.

"Dit is een fantastische kans, ik heb al jaren hard gewerkt om het te krijgen," vertelt de kersvers gepromoveerde. "Ik ben erg blij deze droom te verwezenlijken al van jongs af aan droomde ik. Dag na dag, deed ik alles wat ik kon om er te komen. Mijn inspanningen, gecombineerd met die van Freddy Tacheny en team Zelos, hebben uiteindelijk geloond, ik moet ze allen zeer hard bedanken. Ik behaalde mijn Superstock titel met Ducati en ik ben erg blij om met het merk van Bologna in het Reale Avintia Racing te zijn. Ik kan niet wachten om de Ducati te ervaren. Nogmaals, ik wil graag al mijn sponsors en fans bedanken om in mij te geloven en voor alle steun die ze me in deze nieuwe uitdaging brengen."

De eerste Belg in de hoogste klasse sinds Didier de Radiguès, die reed tot 1991. Xavier Siméon kon rekenen op Freddy Tacheny, CEO van Zelos Groep de man die achter de schermen bergen heeft verzet om dit te bewerkstelligen. "Ik richtte vijf jaar geleden Zelos op met één enkele ambitie: alles in het werk te stellen om ervoor te zorgen dat de Belgische atleten naar het maximale niveau van hun discipline te brengen", zegt Tacheny. "We hadden een hele lange tijd geen Belgische coureur in de MotoGP-klasse meer gehad, dus ben ik vandaag bijzonder trots en opgewonden om dit te vertellen.

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws