OFFICIEEL: Markus Reiterberger Stock 1000 EM in 2018

Na zijn derde IDM Superbike titel, gaat Markus Reiterberger volgend seizoen met BMW in de Superstock 1000 kampioenschap deelnemen in voorbereiding op de World Superbike van 2019.

Wij hebben eerder gerapporteerd dat Markus Reiterberger op zoek was naar een nieuwe uitdaging na zijn triomf in de IDM 2018. Om meer kans te maken op een degelijk Superbike World Championship zitje, neemt hij een  overgangsseizoen in de Superstock 1000 EM klasse.

Werner Daemen en zijn protege Reiti zijn druk doende in de Superbike paddock, met zijn team Van Zon Remeha BMW zullen zij in het IDM blijven. "Je weet, mijn doel is sinds altijd de Superbike World Cup geweest," onderstreepte de Belg. "Ik wil voor volgend jaar alles voor het Europees kampioenschap plannen, zodat we een team kunnen bouwen met wie Markus kan winnen. Alle sponsors moeten op één lijn staan, dat is nu het geval. BMW ondersteunt ons op hoog niveau, zoals zij in het IDM hebben gedaan. Het doel is om volgend jaar het Europees Kampioenschap te winnen. Of dit zo is, weet ik natuurlijk niet, er zijn veel goede coureurs daar. Dit is het hoogste niveau voor de overstap naar het World Superbike Kampioenschap.”

Daemen zegt ook: "Markus moet in 2019 het wereldkampioenschap SBK rijden, en, ik hoop met ons team. Hij moet zo snel mogelijk naar de wereldbeker gaan. Voor volgend jaar zijn alle goede World Cup teams vol. Het is belangrijk voor Markus dat hij zich thuis voelt in een team. Daarom is het de beste oplossing voor hem dat hij voor zijn huidige team blijft rijden. Daarom wilde ik dat we de stap nu zouden zetten, en de laatste stap op weg naar het wereldkampioenschap is een feit. Na een jaar in Superstock moet hij klaar zijn om mee vooraan te rijden in het WK Superbike. Liefst bij ons, anders bij iemand anders.”

In 2019 lanceert BMW de nieuwe S1000RR. Met een geprofileerd team als van Werner Daemen, met Markus Reiterberger in de Superbike World Cup is de droom van veel fans nakend. "Ik weet alleen over de nieuwe BMW, wat ik in de pers lees," zei de 46-jarige Limburger. "Wij hebben samen met BMW nog niet eens over 2019 gesproken. Als Markus het in Europees Kampioenschap goed doet, hoop ik dat BMW volgt. Maar als BMW niet naar het WK wil gaan, zal Markus in de wereldbeker moeten blijven.”

Reiti reed voor het Althea BMW Superbike World Cup in het seizoen 2016 en nam een vijfde plaats in Buriram / Thailand als beste resultaat. Zonder een mislukking zou hij vorig jaar in Sepang als vierde afgerond hebben. Na zijn val in Misano (wervelfracturen) kwam de Duitser in het Italiaanse team niet meer aan de bak. Als je nauwelijks rekening houd voor de jongere coureurs in je team, wat dan. Na het Europese voorprogramma in Aragon in april 2017 scheidden Reiterberger en Althea en keerde de Beierse kampioen terug naar het IDM. Hierin won hij 13 van de 14 wedstrijden en was hij met 151 punten los voor de derde keer Duitse kampioen!

Zijn terugkeer in de Superbike paddock vindt al over drie weken in Jerez plaats. Reiti heeft een wildcard in de Superstock 1000-EM klasse, in het bijzonder om gewend te worden aan de banden en tegenstanders. "Het Superstock Kampioenschap is een verdere stap naar de Wereldbeker voor mij," zei Reiterberger. “We komen er zeker dichterbij. Natuurlijk wil ik in de voorste gelederen van het Europees Kampioenschap rijden en mijn prestaties uit de IDM Superbike tonen. Ik ben blij dat ik bij mijn team kan blijven. Dat was altijd belangrijk voor mij. Ik weet dat we volgend jaar ons best zullen doen, evenals dit jaar.

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws