TEAM YAMAHA MGM: TRIPLE PODIUM EN VICE KAMPIOEN

© Fw-Fotografie & Design

Team Yamaha MGM scoort in Hockenheim: Na een dubbele podium voor Florian Alt en Bastien Mackels in de eerste race van de finale behaalde Alt de tweede plaats in de algemene stand van de 2017 IDM.

Vorig weekend was het Team Yamaha MGM klaar voor de finale van het 2017 IDM seizoen in Hockenheim met zijn rijders Florian Alt en Bastien Mackels. Alt behaalde het best mogelijke resultaat en daarmee de tweede plaats van het kampioenschap met twee podiums te beveiligen. Tegelijkertijd stond Mackels voor het eerst op het rostrum dit jaar.

In de loop van een spannende kwalificatie bezette Alt de beste plek na een solide oefenprestatie, maar werd in de laatste minuten van de tweede tijdsessie naar derde plaats gestuurd. Hoe dan ook, hij stond voor de eerste race op  de eerste rij op de grid en was snel mee vooraan. Na acht snelle ronden aan de top, moest de snelle Duitser zijn  plaats afstaan aan Markus Reiterberger en finishte als tweede op 4.226 seconden van de winnaar.

Bij de tweede rit liet Alt een even sterke prestatie zien. Na opnieuw een goed begin volgde de 20-jarige de man al een hele tijd lang als tweede, 18 ronden op slechts 3.061sec achter Reiterberger in een indrukwekkende tweede positie. Na twee keer 20 punten in Hockenheim kon Alt duidelijk afstand doen van zijn concurrenten in de strijd voor het vice-kampioenschap 2017.

Eveneens had Mackels ook een goed begin van het weekend. Tijdens de oefening vertoonde hij een constante vooruitgang en sloot hij de eerste kwalificatie af met een derde tijd. Na een aantal setup-werkzaamheden startte hij in beide races van vierde rij en had daarmee de beste startpositie van het gehele seizoen. Toen de lichten uitgingen voor de eerste race, nestelde Mackels zich als derde en kon deze positie verdedigen tot de finish.

Na zijn succesvolle en hard gevoerde campagne voor zijn eerste podium van 2017 ging Mackels positief in de tweede race op zondagmiddag, waar hij in het begin weer op de goede manier in actie kwam. Maar al na de tweede ronde ging de Belg vroeg naar de kant als hij met zijn remmen worstelde, hij zag dus geen kans om de race te beëindigen. Mackels voltooit het seizoen 2017 met 86 punten in elfde positie van de algemene klassering.

In enkele weken zal Alt samen met zijn Yamaha MGM team crew weer aan de slag zijn, aangezien de Duitser in het Superstock 1000 European Championship deelneemt met een wildcard op 20 tot 22 oktober in Jerez, Spanje.

#66 Florian Alt: "dit weekend zijn we duidelijk aan de oppervlakte gekomen. Het begin van het raceweekend was al heel goed. Vanaf het begin gebruikten we de afstelling van vorig jaar en hadden bovendien de mogelijkheid om een ​​andere band te gebruiken die Dunlop hier had gebracht. Dit rubber werkte echt geweldig vanaf de eerste ronde, we voelden ons comfortabel en vonden er een goede setting voor. In de eerste race kreeg ik de eerste ronden een heel goed gevoel en ik kon Markus uitdagen. Ik versloeg hem dikwijls op de remmen en bleef acht ronden aan de leiding. Tenslotte moeten we tevreden zijn met de tweede plaats omdat we zo dicht bij de top waren als nooit tevoren. Op  sommige delen van het circuit hadden we moeite met de fiets, daarom hebben we enkele kleine wijzigingen gedaan. Dit was erg positief en ik kon consistente ronde tijden rijden in de 2de race. Uiteindelijk waren we gelukkig om maar slechts drie seconden toe te geven aan Markus, op de tweede plaats eindigen voor het team en voor Dunlop was absoluut goed. We zijn op de goede weg en alles werkt echt goed, we zijn echt gelukkig. Veel dank aan iedereen! Nu kijken we allemaal uit naar Jerez.”

#91 Bastien Mackels: "in de eerste kwalificatie gebruikten we racebanden, omdat we ons daar heel goed mee voelden. Ik klokte de derde tijd in Q1, maar kon in Q2 niet sneller, aangezien we tijdens die sessie meerdere dingen hebben geprobeerd en aan de race werd gewerkt. De vierde positie op de grid was in ieder geval mijn beste startplaats dit jaar. Voor de wedstrijd kregen we een goed gevoel, want het geweldig tempo was er al eerder. Voor de eerste race had ik een heel goede start, was derde en kon deze positie verdedigen tot de geblokte vlag. Ik probeerde ook Florian bij te benen, maar het leidde bijna tot een crash terwijl ik er te stevig inging. Dus, ik verzekerde veilig de derde plek, dat was een echt geweldig resultaat voor mij en het team. Voor de tweede rit hadden we volle zelfvertrouwen. Ik had terug een goede start, maar al in de eerste bocht realiseerde ik me dat er wat verkeerd ging met de rem druk, deze daalde vrijwel onmiddellijk. Ik heb de remmen herhaaldelijk aangepast, maar de hefboom voelde zachter en zachter, daarom besliste ik na een paar ronden te stoppen, omdat het te gevaarlijk was om zo verder te gaan. Ik ben zeer erg blij mee dit weekend, felicitaties voor Florian met zijn goede resultaten hier en de titel van vicekampioen. Ik ben eerlijk trots op hem, zoals u weet was dit seizoen niet gemakkelijk, eerder moeilijk. Een grote dank aan elk lid van ons team en al mijn supporters.”

Michael Galinski Team Manager:het afgelopen weekend was erg succesvol voor ons. We waren in staat om het vice-kampioenschap binnen te halen en ik ben eerlijk gezegd trots op beide onze renners. De eerste race was ideaal, Florian en Bastien, beiden op het podium. Dunlop heeft dit weekend uitstekend werk geleverd door het brengen van  nieuwe banden, die werkten zeer goed. Ik wil Dunlop bedanken, ze werkten hard en kregen hun beloning met de vice-titel, evenals ons als team. Florian reed dit weekend extreem sterk en geconcentreerd. Voor de finale waren we gelijk op punten en nu staan ​​we duidelijk voor en maakten het af. Hartelijk dank aan ons team, dat werkelijk een briljant werk heeft gedaan. We hebben goed beëindigd, ik hoop dat dit kampioenschap ook het volgend jaar door zal gaan.”

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws