ANDREA DOVIZIOSO WINT DE MalaysianGP: "We hadden een perfect weekend"

De Maleisische Grand Prix zal zeker lang in het geheugen van Andrea Dovizioso blijven.

Hij tijdens demonstreerde dit weekend zijn suprematie en die van de Ducati zowel op een droge of op een natte baan. Het was absoluut noodzakelijk om Marc Marquez zover mogelijk achter te houden en te pushen, wat Dovi meesterlijk regelde.

Na de drie vrije trainingen, stond Andrea op de vierde plaats achter Valentino Rossi, Dani Pedrosa en Johann Zarco, op slechts 0177sec. van de voorlopige leider van het klassement in het WK. En het was niet de regen die hem zou afschrikken, integendeel, hij domineerde op de natte baan in de FP2 met 0,5sec. voorsprong op Marquez en 1,0sec. op zijn teamgenoot Jorge Lorenzo.

De kwalificaties waren niet slecht met een derde snelste tijd voor Dovizioso, die hem in staat stelde om te starten vanaf de eerste rij naast Dani Pedrosa (pole) en Johann Zarco. Marc Marquez stond op de derde rij met de zevende tijd, maar niemand kon verhinderen dat de Honda rijder in één wip als eerste bocht 1 instuurde.

Johann Zarco nam vervolgens de leiding over en vocht een lange strijd met Jorge Lorenzo, Andrea Dovizioso en Marc met Marquez tot de achtste van de twintig ronden, waarna beiden officiële Desmosedici’s er alleen op uit gingen.

Op vijf ronden van het einde, nam Dovi het commando in handen en ging door tot de finish. daarbij behield hij al zijn kansen voor de titel, hoewel de race in Valencia met 21 punten achter Marquez ingewikkeld lijkt. Andrea won in Sepang zijn zesde overwinning van het jaar, hetzelfde nummer als Marc.

Andrea Dovizioso: "we hadden een perfect weekend. Men kan ons van niets beschuldigen omdat we heel snel van de eerste tests in alle weersomstandigheden waren. We zijn altijd voorop geweest, ik ben erg blij voor het team, want we hebben veel verbeteringen gemaakt op de droge één sessie,  nadien hadden we een hoog tempo voor de race. We wisten dat we op het droge konden meevechten voor de overwinning.

Tegelijkertijd wisten we dat we heel snel in het nat zouden zijn. Er was ongelooflijk weinig grip in de race, slechter nog dan de tests. Na de warm-ups, de Moto3 en Moto2 races was er veel rubber op het asfalt. Ik had minder  vertrouwen in de fiets als tijdens de oefeningen. Gelukkig, oefende achter ons niemand druk uit, dus ik kon mijn sterke punten opbouwen en de negatieven verbeteren. Ik was in staat om Jorge te gaan halen, hij was echt snel vandaag, ik moest erg gefocust blijven om hem te volgen. Ik verwachtte ons dit weekend niet zo competitief, maar dit was vaak het geval dit jaar. Niemand kon geloven bij aanvang van het seizoen dat we zouden vechten voor de titel tot op de laatste Grand Prix, dus we blijven positief te denken. Het belangrijkste is dat we snel en competitief zijn in Valencia. Als het werkt, kunnen we aan een racestrategie denken, maar dat is niet zinvol omdat we gewoon moeten proberen te winnen. We weten dat Valencia niet het beste nummer is voor Ducati, Márquez is daar erg sterk, maar dit jaar hebben al vele verrassingen plaatsgevonden en je weet nooit of het weer terug parten speelt. We waren dit weekend versoepeld omdat we meer dan verwacht bereikten in 2017, deze houding verandert niet in Valencia, maar we willen nog steeds het grootste deel van de wedstrijd te maken."

Resultaten MotoGP:

1 Andrea DOVIZIOSO ITA Team Ducati Ducati 44'51.497

2 Jorge LORENZO SPA Ducati Team Ducati +0.743

3 Johann ZARCO FRA Monster Yamaha Tech 3 Yamaha +9.738

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws