THOMAS LÜTHI 6 WEKEN OUT

We verwachtten het, maar het slechte nieuws werd gisteren bevestigd.

Thomas Lüthi zal niet kunnen deelnemen aan de laatste Grand Prix van het seizoen in Valencia en hij zal ook de eerste MotoGP-tests missen die de wedstrijd volgen op maandag. Lüthi, die in de kwalificatie van de Maleisische Grand Prix in Sepang, een gewelddadige highside maakte, zal niet strijden in de laatste rit van het WK in Valencia.

Bij zijn terugkeer in Zwitserland, werd een breuk van de talus (sprongbeen (talus of astragalus) is een bot van de enkel dat voornamelijk het scheenbeen verbindt met de voet) bevestigd en zal hij woensdag een chirurgische ingreep ondergaan. Dit soort fractuur is ingewikkeld, Thomas zal zes weken moeten blijven zonder zijn enkel te bewegen.

Lüthi zal trouwens ook zijn eerste ronden op de Honda RC213 MarcVDS missen, motorfiets die hij volgend seizoen in MotoGP zal rijden. Dit is zeer jammer, gezien er slechts een paar dagen van testen  in de winter beschikbaar zijn voor de coureurs ... maar de teambaas heeft hem al gerustgesteld, ze zijn nu al bezig aan een oplossing om Tom-Tom zo snel mogelijk te laten bollen.

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws