DE DUCATI TEAM ORDERS

Ducati stuurde een bericht naar Lorenzo, die zweert dat hij het niet zag!!!

Het Ducati-team verstopt het niet, het team vroeg Jorge Lorenzo om Andrea Dovizioso in Sepang voorbij te laten. Maar de Spanjaard zegt dat hij het bericht niet op zijn dashboard heeft ontvangen.

Zes ronden voor de finish van de Maleisische Grand Prix, leidde Jorge Lorenzo voor Andrea Dovizioso; Met de vierde plaats Marc Marquez ging de titel naar de Honda coureur. Op zijn dashboard kreeg Lorenzo een mapping suggestie: "mapping 8". Bij ons weten bestaan er slechts 3 of 4 in MotoGP, de instructie betekende dat het nodig was om Dovizioso voorbij te laten, zodat hij zijn kansen in het kampioenschap in Valencia behoudt.

Een lus later faalde Jorge om niet te vallen en zag zijn teamgenoot hem inhalen. Hij probeerde hem helemaal niet over te nemen en volgde hem gewoon. De Spanjaard verklaarde dat hij geen risico wou nemen, en, dat hij zich bewust was van de situatie en dat hij had ingestemd om een ​​mogelijke overwinning voor zijn tegenstander te offeren. Maar Lorenzo beweerde ook dat hij zijn bericht niet heeft gezien. “Eerlijk gezegd, ik zag net de bochten die genomen moesten worden. Ik was danig gefocust dat ik het bericht niet gezien heb. Ik zou het eerlijk zeggen of dat het geval was... Ik wist het en ik heb niemand nodig om me te vertellen wat te doen in deze situatie. Ik weet dat de kampioen titel belangrijk is, ik wist ook dat Marquez vierde of vijfde was. Uiteraard wilde ik het race winnen, tot het einde blijven pushen, maar ik was op de limiet om bij Dovi te blijven, ik moest een beetje meer voor de grens om bij hem te blijven.

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws