DOVIZIOSO IN 2019 NAAR YAMAHA EN ROSSI TESTRIJDER?

Tijdens de immens populaire Italiaanse uitzending "Paddock" van Franco Bobbiese op Italia6.

De heren liepen lekker van stapel met de "matador scoop". Maurizio Bruscolini kondigde aan dat Andrea Dovizioso en Maverick Viñales, nu rivalen voor de tweede plaats in het WK het seizoen 2019 wel eens zouden eindigen als teamgenoten. Yamaha teamgenoot Valentino Rossi zou intussen naar zijn wens "collaudatore" worden, dat wil zeggen, testrijder en ontwikkelaar.

Bruscolini heeft al in de verleden al heel wat exclusieve informatie aangekondigd, dus hij heeft een aantal geloofwaardigheid op dit gebied, ook al is hij niet onfeilbaar. Zijn aankondiging is niet absurd, maar misschien veel te vroeg. Volgens Maurizio, “probeert Yamaha de impasse te breken en wil Dovizioso werven, ik garandeer dat het waar is. Mijn bron vertelde me ook: "We hadden hem bij ons toen heeft hij het Yamaha schip verlaten, maar deze keer zullen we niet missen.”

Onze Moto-vroom redactor WvL meent dat deze informatie wel behoorlijk onbedacht is, Bruscolini slaat de bal totaal mis. “Kijk eens goed naar een artikel dat deze week bij ons is verschenen, volgens mij is Johann Zarco wel degelijk de beste keuze. De jonge Fransman heeft Yamaha serieus aan het denken gezet, hij is intelligent, snel en trouw. De kans is meteen reëel dat hij over de laatste evolutie M1 zal beschikken in 2018. Gezien de kerel uit Avignon al onder contract  ligt bij Yamaha is de kans heel groot dat hier de juist oplossing te vinden is,” volgens WvL.

Bruscolini vuurde ook vurige pijlen naar de prominente teamheren van Movistar: “ik wil u te mogen begroeten mijne heren Meregalli, Alen Bollini en Favero, dat elke keer als ik informatie aan te kondigen heb omtrent Yamaha, velen zich afvragen wie ons dit nieuws kan doorgeven... wees gerust hoor, het nieuws kwam naar mij van ver boven jullie  rol bij Yamaha.”

Volgens dit proefschrift zou Valentino Rossi testrijder worden. “Met dit nieuws krijgt hij een hoge positie bij Yamaha Racing,” aldus Maurizio Bruscolini. “In de paddock is de rol van de heer Rossi nu al aan het veranderen... Hij zal jarenlang als testdriver blijven, dit zal tevens Carmelo Ezpeleta (Dorna) gelukkig maken.“

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws